Regija
HGK ŽUPANIJSKA KOMORA POŽEGA

Zlatna kuna Kutjevu
Objavljeno 16. prosinca, 2016.

POŽEGA

Najviše priznanje HGK Županijske komore Požega za uspješno poslovanje u 2015. godini u kategoriji velikih tvrtki dobilo je Kutjevo d.d. U kategoriji srednjih tvrtki to je i prošlogodišnji pobjednik, Stara-trans d.o.o. iz Lipika, a u kategoriji malih poduzetnika priznanje je dobio Herc d.d.

U uvodu svečanosti uručenja nagrada Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize, održao je gospodarstvenicima Požeško-slavonske županije zanimljivo predavanje usporedivši gospodarstvo Hrvatske s onim drugih europskih članica, posebno onih primljenih poslije, koje sve, osim Hrvatske, bilježe rast. Usporedba gospodarstva Požeško-slavonske županije s ostalim hrvatskim županijama također je pokazala da je ta županija uglavnom u donjem dijelu svih gospodarskih, ali i demografskih pokazatelja.

Za Zlatnu kunu u ime nagrađenih zahvalio je predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Pavić.

– Kutjevo d.d. kao vodeći gospodarski subjekt u ovoj županiji daje velik doprinos, što dokazuje i ova Zlatna kuna, priznanje HGK Županijske gospodarske komore Požega. Svakako da će Kutjevo i dalje pretendirati na ovakve nagrade. Kada gledate broj zaposlenih u Kutjevu u odnosu prema samom gradu Kutjevu, to je kao da u Zagrebu imate firmu od 70 tisuća zaposlenih. To dovoljno govori koliko je značenje, povezanost i važnost Kutjeva d.d. u Kutjevu, ali i u cijeloj županiji. Kutjevo uvijek ima prihode od 330 do 330 milijuna kuna. Danas se poslovanje Kutjeva odvija u tri divizije: biljna proizvodnja, vinogradarska proizvodnja i stočarska proizvodnja. U vinogradarstvu je ovo bila jedna od težih godina, u kojoj se puno ulagalo, urod je bio nešto manji, no zato je kvaliteta grožđa bila vrhunska. Planovi su ambiciozni i realni, a Kutjevo teži više kvaliteti nego kvantiteti. Stočarski će segment rasti, povećavamo broj tovne junadi, a još je važnije da Poslovna jedinica Papuk za koji dan dobiva dozvolu za proizvodnju tradicijskih proizvoda. To je povratak Kutjeva na staru slavu kada je riječ o kulenu, kulenovoj seki i suhomesnatim proizvodima – istaknuo je Mladen Pavić. AGM Kruna

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike