Tehno
TEST: LENOVO C2 POWER

Odličan telefon koji ide i za 99 kn
Objavljeno 16. prosinca, 2016.

Iskon nam je na test poslao Lenovo C2 Power – mogućnostima odlično pogođen pametni telefon koji će cijenom s nogu oboriti baš sve. Naime, cijena ovog telefona iznosi 1100 kuna, što je već privlačno, no za sve nove Iskon korisnike koji uzmu TV uslugu on je dostupan za samo 99 kuna i bez dodatnih rata otplate!

Bez TV usluge njegova je cijena viša, no i dalje povoljnih 599 kuna. S tom cijenom bit će zasigurno najpovoljnija (vjerojatno i najbolja) kupnja ovih blagdana.

Power > više u svakom pogledu

Lenovo C2 Power prije svega ističe se svojom mamutskom baterijom kapaciteta od čak 3500 mAh, a koja se, usput rečeno, može i mijenjati. Ovaj kapacitet sa solidno pogođenim performansama omogućit će vam nesmetan rad i autonomiju od dan-dva, pa i više, ako ste manje zahtjevan korisnik. U svijetu kada se “borimo” sa svakodnevnim punjenjem pametnih telefona – ovo je super osvježenje. Druga stvar koju otkriva ovaj Power dodatak u nazivu samog telefona jest punjač snage 10 vata. Što ovo znači običnom korisniku? To mu znači ultrabrzo punjenje koje za nekoliko minuta nudi sata i sate korištenja! Vratimo se sada malo na početak, Lenovo C2 Power krasi dosta visoka kvaliteta izrade. Stražnja strana izrađena je od plastike sa sitnom točkastom teksturom tako da neće ostajati otisci prstiju, a osjećaj pod prstima zaista otkriva nešto višu kvalitetu. Rub uređaja opasan je metalom, što je iznenađenje za ovu klasu uređaja. Vanjski je izgled više klasičan, s nekim modernim elementima, a model koji smo dobili na test ima kućište crne boje. Uređaj nam djeluje prilično čvrsto i robusno, ponajviše zahvaljujući čvrstom metalnom okviru. Sveukupno, sam izgled je, rekli bismo generički – neće vas baš ostaviti bez daha, no nećete ostati baš i ravnodušni. Njegove dimenzije od 143 x 71,4 x 9,5 milimetara, te težina od prosječnih 155 grama ulaze u očekivanja. Zaslon mjeri 5 inča u dijagonali, a donosi rezoluciju od 720 x 1.280 točaka (HD) koja nas je ugodno iznenadila svojom oštrinom i kvalitetom prikaza zahvaljujući IPS matrici. Ovo je zapravo odlično, jer većina uređaja u ovom cjenovnom razredu nije na toj razini, a ovdje ne mislimo o 99 kuna već o punoj cijenu od 1100 kuna.

Zlatna sredina

Lenovo C2 Power ispod vanjštine odlikuju još četverojezgreni procesor, Android 6.0 Marshmallow operativni sustav prilagođen u Lenovo štihu, 2 GB RAM-a i memorija od 16 GB koja se može proširiti za dodatnih 32 GB putem microSD kartice. Rekli bismo fino pogođena zlatna sredina. Za one koji vole fotografirati, tu su prednja selfi kamera od 5 MP i stražnja 8 MP kamera s LED bljeskalicom, a za uživanje u zvuku tu je Waves MaxxAudio garancija kvalitetnog zvuka. Proizvođač ne navodi nikakvu staklenu zaštitu ekrana, što i ne treba očekivati u ovom cjenovnom razredu, no ako želite popraviti situaciju Lenovo C2 Power u posebnoj Iskon akciji dolazi u pakiranju s dodatnom zaštitom ekrana, a tu su još maska i slušalice. Kao takav, paket je zaista bogat, cjelovit i dobro pogođen, a naknadna kupnja kojekakvih dodataka neće biti potrebna.

Za samo 99 kuna (bez sitnih slova) sad dolazimo do onog detalja – cijene. Naime, cijena Lenovo C2 Power u Iskon Webshopu iznosi 1100 kuna, međutim, Iskon koji nam je ovaj telefon ustupio na test ovaj uređaj svojim korisnicima nudi za samo 99 kuna i bez dodatne otplate na rate. Pravo na kupnju ovog atraktivnog uređaja po povlaštenoj cijeni od 99 kuna ostvaruju svi koji odaberu i ugovore jedan od Iskonovih paketa televizije, Interneta ili telefona, kao i postojeći Iskonovci koji nadograde svoju uslugu TV-om. Osim maksimalne brzine Interneta po cijeni minimalne i najkvalitetnijih TV sadržaja u osnovnom paketu (CineStar TV Premiere 1 i 2, SportKlub 1, 2 i 3, KINO TV…), Iskon je svojim korisnicima spremio i 1000 kuna popusta, što omogućuje kupnju Lenovo C2 Power uređaja prema (definitivno) najpovoljnijoj tržišnoj cijeni – za samo 99 kuna. Korisnike koji ugovaraju Iskon, a priželjkuju neki drugi gadget, razveselit će informacija da 1000 kuna popusta mogu iskoristiti za bilo koji uređaj iz ponude Iskon.Webshopa. Miriše na superpoklon za blagdane? Nama svakako – da.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike