Osijek
BOŽIĆNE DEKORACIJE

Orašari u Tvrđi
Objavljeno 15. prosinca, 2016.

Učenici i nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek redovito osmišljavaju kreativne radionice i tijekom godine sudjeluju u više projekata.

Ovaj su put osmišljavali uređenje ugostiteljskog objekta, a riječ je o Pivnici Merlon, koja se nalazi u samom centru Tvrđe i privlači goste različitih profila. Zadatak nije bio lak, jer trebalo je stvoriti božićni ugođaj dekoracijama koje nisu uobičajene.

Profesorice stručnih predmeta Ivona Peko Ivanić i Marija Adrić Soldo odabrale su materijale kako bi se dočarao prirodni izgled, jer pivnicom dominiraju drvo, bakar i koža na moderan i inovativan način.

- Orašare, kao i ostale drvene predimenzionirane igračke, odabrale smo jer nam se činilo kako one najbolje dočaravaju duh Božića. Svojim kontrastnim crveno-zelenim šarama zasigurno privuku svaki pogled, a takve igračke možemo uočiti i u svakom kultnom božićnom filmu. Konjić-ljuljačka, vlakić, drveni vojnici - sve su to igračke koje pripadaju nekim davnim vremenima, kada su djeci izgledale kao poklon iz snova. Na ta davna vremena, što zbog filmske industrije što zbog raznih priča, pa i planetarno popularnog baleta Orašar, svi gledamo s dragosti te u nama bude božićni duh, toplinu doma – istaknule su profesorice.

Orašari su pod vodstvom navedenih profesorica te uz pomoć profesora Damira Tomasa i Drage Stojakovića izrađeni na kiparskom odjelu uz velik trud i rad učenika viših razreda kiparskih odjela, a u izradi ostalih igračaka sudjelovali su učenici dizajna odjeće i slikarskog dizajna.

- Ovaj tim nastavnika i učenika želio je topli božićni ugođaj unijeti u ovaj ugostiteljski objekt, a po reakcijama gostiju vidi se da su u tome i uspjeli - kaže v.d. ravnatelja škole, profesorica Ina Marić. I.K.

Možda ste propustili...

RUŠEVINA U PEJAČEVIĆEVOJ 2 PRIJETI

Urediti, porušiti ili naplatiti oštru kaznu!

JE LI DOŠAO KRAJ NEURBANOM PONAŠANJU ISPRED DV-A POTOČNICA?

Nepropisno će parkiranje sprječavati stupići

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

21. OSIJEK STREET RACE SHOW

Adrenalinski vikend položio je ispit

2

DAN OTVORENIH VRATA DVD-A DONJI GRAD

Ivan (6): Jednom ću biti vatrogasac!

3

ZAJEDNIČKI KONCERT DJEČJIH ZBOROVA

Lijepa osječko-đakovačka priča

oglas