Dome slatki dome
UREĐAJ ZA MLJEVENJE MESA

Nezaobilazan uređaj
za svakog Slavonca
Objavljeno 15. prosinca, 2016.

Uređaje za mljevenje mesa zasigurno ne zamišljamo kao neke mogućnostima bogate uređaje. U glavama većine nas to je jednostavan uređaj sa svrdlom, nožem, mrežicom i u biti to je to. Nećemo stoga kriti da je i naš stav do prije kojeg tjedna bio upravo takav, no Tefal nas je samo jednim svojim uređajem uvjerio u posve suprotno - uređaj za mljevenje mesa može puno, puno više toga!

Za Slavonce

Običaj priprave mesa i mesnih prerađevina u Slavoniji i Baranji poznat je od kada je i ljudi na tim prostorima. Zasigurno je velik broj vas koji u hladnim zimskim danima pohodite popularno zvane svinjokolje, gdje se rodbina i prijatelji okupe u preradi mesa, koje se potom sprema u zamrzivače ili dalje prerađuje, na otvorenom ili u toplini svoga doma. Upravo zbog tog običaja samostalne prerade mesa Tefal HV8 u našim je očima postao idealan i nezaobilazan uređaj za svakog Slavonca! Nominalno, Tefal HV8 je uređaj za mljevenje mesa, a u tom pogledu pruža mogućnost mljevenja više od 2,5 kilograma mesa u minuti! Za svako gurmansko nepce tu su i tri različite mrežice kojima se postiže različita finoća mljevenja – od krupnijeg do zaista sitnog. Jednom kada meso bude mljeveno – možete ga spremiti ili dalje pripremiti za proizvodnju domaćih kobasica, a u tome će vam opet pomoći Tefal HV8. Dovoljno je postaviti nastavak za proizvodnju kobasica, staviti crijevo za kobasice i staviti meso u uređaj. Brzinom i lakoćom proizvodnje - više od 2,5 kilograma kobasica po minuti - nadmašit ćete i vrhunske mesare. Nakon tako zabavnog rada, koji smo i sami iskusili, čišćenje uređaja je perolako – dovoljno je sve elemente rastaviti i oprati ih ručno ili u perilici – i spremni ste za dalje.

Blagdanske slastice

Jednom kada ste pripremili meso, većina drugih uređaja za mljevenje mesa svoju svrhu dalje ne bi imala, no ne i Tefal HV8. U paketu s uređajem stiže i hrpa raznih dodataka, a tu će vam zatrebati priložene upute, koje će vam otkriti što sve možete pripremati Tefalom HV8. Teško je sažeti sve mogućnosti, no mi ćemo navesti osnovne – priprema kolača, priprema salata, ribanje, rezanje, sjeckanje itd. Francusku salatu pripremit ćete u nekoliko minuta, naribati sir u sekundi, narezati krastavce, samljeti kekse… Duga i nepregledna lista za što sve možete ovaj uređaj za mljevenje mesa još upotrijebiti. Svakako, u ovo blagdansko vrijeme Tefal HV8 bit će zanimljiv za pripremu kolača. S pomoću posebnog nastavka proizvest ćete lako i brzo popularne “kolače na mašinu”. Za tu svrhu priloženi nastavak izradit će zvjezdice i druge oblike. Tefal HV8 jedan je od najboljih uređaja te namjene iz Tefala, ali i općenito na tržištu kućanskih aparata. Uz opremljenost, tu je i činjenica da posjeduje snažan motor, od 2000 W, koji mu omogućuje svestranu primjenu. Preporučena cijena uređaja je kakvih 1100 kuna, što je s obzirom na sve – više no fer.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna