Osijek
“JEDNA LITRA - JEDNA KUNA”

Osječko 1664 doniralo KBC-u 250 tisuća kuna
Objavljeno 10. prosinca, 2016.
Donacija će se iskoristitie za nabavu novog ultrazvučnog aparata

Potkraj kolovoza Osječka pivovara angažirano se uključila u pomoć obnovi Kliničkog bolničkog centra Osijek nakon što je stradao za olujnog nevremena. Pokrenuli su akciju “Jedna litra - jedna kuna”, odnosno na svaku prodanu litru piva iz svoga asortimana, ova tvrtka je najavila kako će izdvojiti jednu kunu. Cilj je bio prikupiti iznos od 250 tisuća kuna, koliko je potrebno za ultrazvučni aparat za potrebe Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Sinoćnje druženje s poslovnim partnerima bila je prigoda da se javno izvijesti kako je cilj postignut - planirana sredstva su prikupljena. Martina Baran Bader, direktorica Prvog hrvatskog piva 1664 d.o.o., uručila je stoga Željku Zubčiću, ravnatelju osječkog KBC-a, ček s iznosom od 250 tisuća kuna.

Za Zubčića to je iznimno vrijedna donacija koja će omogućiti još bolju skrb o trudnicama i ginekološkim pacijenticama, te je zahvalio Pivovari što je kao osječka tvrtka pomogla u nabavi dijela opreme koji nedostaje KBC-u.

Ovim sredstvima KBC će kupiti prijeko potrebni novi uređaj za 3D i 4D ultrazvuk Philips ClearVUE650. Ovo je ultrazvučni aparat opremljen trima sondama - vaginalna, konveksna i 3D, odnosno 4D sonda, te će se tako udvostručiti postojeći ritam dijagnostičke usluge. Naime, pojašnjava Zubčić, ova klinika posjeduju sličan aparat, no novim će dodatno podignuti standard usluge. Primopredaji je nazočio i Domagoj Drenjančević, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a.

- Kampanja za bolnicu samo je jedna od niza humanitarnih akcija koje Osječka pivovara kontinuirano provodi, osluškujući potrebe naše lokalne zajednice. Drago nam je što s pivom koje se pije diljem Hrvatske pomažemo razvoj potrebitih segmenata naše Slavonije i Baranje, naglasila je naposljetku Baran Bader.

Dario KUŠTRO
OSVJEŽENA ETIKETA

Bila je ovo prigoda kojom je predstavljena osvježena etiketa Osječkog piva. Nju krasi Pečat garancije kvalitete kojim se jamči višestoljetna tradiciju piva spravljenog prema izvornoj recepturi, ali i anđeli koji su krasili Grb slobodnog kraljevskog grada Osijeka od 1809. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike