Sport
GD OSIJEK

Pipunić pozvao kolege gospodarstvenike na ulaganje u vlastitu zajednicu
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Već po običaju krajem svake kalendarske godine Gimnastičko društvo Osijek Žito na prigodnom okupljanju podsjeti javnost o svim sportskim i izvansportskim dostignućima u godini na izmaku. Tako je i ove godine. U hotelu Osijek okupilo se vodstvo kluba predvođeno predsjednikom i direktorom tvrtke Žito d.o.o, glavnim klupskim sponzorom Markom Pipunićem. Skupu su se odazvali i vodeći ljudi Osijeka i Osječko-baranjske županije, gradonačelnik Ivan Vrkić, zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, župan Osječko-baranjske županije, dr. Vladimir Šišljagić, zamjenik župana Dragan Vulin...

Od 350 članova GD Osijek Žito i dalje se najviše ističu rezultati Roberta Seligmana, koji je protekle godine bio šesti na Europskom prvenstvu i ukupno treći na konju s hvataljkama u ukupnom poretku za Svjetski kup te Tomislav Marković, s nizom nastupa u finalima Svjetskih kupova premda je već tijekom godine vodio borbu s ozljedama. A dolaze i mladi. Aurel Benović, sudionik Europskog prvenstva za juniore te višestruki prvaci Hrvatske za mlađe juniore Neven Lucijan Davidović i Josip Vukovac, dok se kod djevojaka istaknula Marija Milas. Svi oni imat će brojne izazove u 2017. godini.

Hrvatske seniorske reprezentativce u prvom dijelu sezone očekuje Europsko prvenstvo u rumunjskom Cluju, a u drugom dijelu sezone najveće natjecanje je Svjetsko prvenstvo u kanadskom Montrealu. Naravno, GD Osijek Žito treba biti posebno ponosan na organizaciju Osijek Grand prix Žito Challenge cupa. Uvršten je u kalendar za 2017. godinu, u Gradskom vrtu svjetska gimnastička elita okupit će se od 17. do 21. svibnja.

Veliki događaj za klub, ali i za osječku i hrvatsku gimnastiku trebao bi se dogoditi krajem godine za Dan grada Osijeka. Taba bi svoja vrata trebao otvoriti novoobnovljeni, moderni Sokolski dom čiji je projekt predstavio sam Marko Pipunić. Tijekom predstavljanja Pipunić je svim osječkim gospodarstvenicima i poduzetnicima na zanimljiv način “bacio rukavicu”.

- Svi mi imamo obvezu ulagati u zajednicu. Mi kao tvrtka Žito d.o.o. shvatili smo da moramo vratiti Osijeku kroz ovakav sportski, ali vjerujem i kulturni centar. Sve poduzetnike u gradu stoga pozivam da i oni ulažu i pomognu zajednici u kojoj žive i djeluju. Neka naprave nešto slično, pa će i nama to biti izazov za nova ulaganja. Otvaram, naime, natjecanje među nama na jedan drukčiji način kako bismo svi pridonijeli razvoju grada - poručio je Pipunić, kojem su osobno zahvalili na dosad uloženom i gradonačelnik Vrkić i župan Šišljagić, nakon čijih je obraćanja održana i izvještajna Skupština GD Osijek Žito.

Krešimir LACKOVIĆ
MARKOVIĆ NA OPERACIJU U MUNCHEN

Na žalost situacija s ozljedom Tomislava Markovića nije nimalo dobra. Osječki gimnastičar početkom sljedećeg tjedna morat će na operaciju u jednu kliniku u Münchenu, gdje će operativni zahvat obaviti vrsni kirurg dr. Ninković.

- Na kraju nije izvor mojih problema ni tetiva, nego živac ispod koljena, i to druge noge, zbog kojeg sam opterećivao tetivu i stvarao pritisak na nju. Jednostavno, drugog rješenja nisam imao.

Kada bi se Marković mogao vratiti treninzima?

- Problem je što će rezovi biti prilično dugački, otprilike 15 centimetara. Oporavak traje između četiri i šest mjeseci. Stoga, neće me sigurno biti prvi dio sezone, za Europsko prvenstvo već sam otpisan - rekao je Marković.

Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike