Osijek
PRVI OSJEČKI FESTIVAL INTERKULTURALNOSTI

Predstavili različitost plesom,
modom, filmom, radionicama...
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Potaknut velikim migrantskim valom, koji je zahvatio i našu zemlju, Hrvatski Crveni križ drugu je godinu zaredom organizirao festival interkulturalnosti InterCoolFest, prvi put u Osijeku. Organizator, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, okupio je u Esseker centru brojne suradnike: plesnu skupinu DiDancehall Crew, učenike i profesore Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Ugostiteljsko-turističke škole, predstavnike udruge PLANTaža, tvrtke Ice Product d.o.o., kojima su se pridružili volonteri osječkog GD Crvenog križa.

Festival je otvoren filmom “Better”, čiji su autori Filip Kos, Robert Erdelji i Leona Borko, učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. “Učenici su otišli u kamp u Opatovac, upoznali migrante i na kraju snimili pozitivnu priču, koja prikazuje jedan dan u životu izbjeglica u Hrvatskoj”, rekao je prof. Drago Stojaković. Priređena je i zanimljiva modna revija interkulturalnog karaktera, pod vodstvom prof. Goranke Golubović, a velik broj učenika te škole volonteri su GD Crvenog križa Osijek.

Iva Vrebac iz GD Crvenog križa Osijek istaknula je da je program raznolik, a cilj mu je upoznavanje mladih s različitim kulturama kako bi se razbile predrasude, strah od nepoznatog i promovirao suživot. Različitost je predstavljena plesom, modom, filmom, koktelima. Uz to, učenici su u radionicama izrađivali narukvice prijateljstva i još mnogo toga, a izrađena je i skulptura od leda. Otvorene su prigodne izložbe, a na kraju je zahvalnice dobilo više od stotinu mladih volontera osječkog Crvenog križa, koji su aktivno pomagali u migrantskoj krizi. V. Latinović

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike