Kultura
10. GLAZBENE SVEČANOSTI UAOS-A

GLAZ-B-OS je za 10!
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Umjetnička akademija u Osijeku organizator je jubilarnih, 10. Glazbenih svečanosti Umjetničke akademije. Ove godine brojni programi ujedinjeni su pod motom GLAZ-B-OS je za 10. Od 12. do 16. prosinca na programu su koncerti, predavanja, radionice i slušaonice, a svi su programi besplatni za sve zainteresirane. Uz dekanicu UAOS-a Helenu Sablić Tomić, programe su na konferenciji za medije najavile organizatorice Antoaneta Radočaj Jerković, Majda Milinović i Dorijana Škoro.

Program počinje u ponedjeljak, 12. prosinca, u 9 sati radionicom “Iz umjetničke riznice” u Osnovnoj školi Mladost, u 10 sati je radionica “Jazz&Beyond” u sobi 18 UAOS-a, a sudjeluju Luka Udjbinac i Davor Dedić. Adventski koncert Akademskog zbora Umjetničke akademije je u 19 sati u crkvi sv. Roka u Virovitici.

U utorak, 13. prosinca, u 9 sati je Radionica hrvatske tradicijske glazbe u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana, u 11 sati je slušaonica Gitarom po svijetu - Španjolska u sobi 18 UAOS-a, u 14 sati u sobi 18 UAOS-a je radionica Gluma i glazba: učimo jedni od drugih.

U srijedu, 14. prosinca, 11 sati u sobi 18 koncert je glazbe G. Donizettija iz opere Ljubavni napitak pod nazivom Top 10. U 12 sati u sobi 18 održat će se predavanje Budi aktivan! u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta J. J. Strossmayera. U 14 sati je radionica Božićnim pjesmama putujemo Hrvatskom u OŠ Frana Krste Frankopana, a u 14 sati je koncert 10 klavirskih minijatura u OŠ Mladost.

U četvrtak, 15. prosinca, u 11 sati u sobi 18 je slušaonica Božić u glazbi, koju vodi mr. sc. Zdravko Drenjačević. U podne je u sobi 18 program Glazbena događanja u Osijeku: Advent prije 100 godina, koji je pripremila Sunčana Bašić. U 13 sati u sobi 18 je izlaganje studentskih radova pod nazivom Studenti za 10. U 19 sati u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije svečani je koncert solista i Zbora Umjetničke akademije.

U petak, 16. prosinca, u sobi 18 u 17 sati je promocija zbornika radova 1. međunarodnog znanstvenog i umjetničkog simpozija o pedagogiji i umjetnosti. U 19 sati u Dvorani Željezničar je 10. natjecanje u pjevanju božićnih pjesama. Nakon toga održat će se GLAZ-B-OS After party. D.Kć.

OSIJEK
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike