Ekonomija
ISTRAŽIVANJE VISINE PLAĆA PAYLABA

Plaće menadžera najviše u Pragu i Bratislavi
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Međunarodni servis za istraživanje visine plaća Paylab, dio kojeg je i hrvatski servis MojaPlaća, analizirao je plaće menadžera u posljednjih godinu dana u devet zemalja središnje i istočne Europe - Srbiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Latviji, BiH, Estoniji, Litvi te Hrvatskoj. Najviše plaće tako primaju top-menadžeri u Pragu i Bratislavi, a najniže su plaćeni menadžeri baltičkih zemalja. Najvišu plaću imaju zaposleni u Bratislavi, gdje prosječna mjesečna brutoplaća iznosi 1400 eura, a u tom je gradu općenito najveća razlika u plaćama zaposlenih u glavnom gradu u odnosu prema zaposlenima u ostatku zemlje (20 %). Značajne razlike postoje i u Republici Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini, gdje su razlike između bruto-plaća u glavnim gradovima u odnosu prema ostatku zemlje između 15 i 18 %. Najmanja je razlika u baltičkim glavnim gradovima Tallinu, Rigi i Vilniusu, gdje zaposleni u glavnim gradovima zarađuju samo 7 % više nego u ostatku zemlje. Plaće menadžera najviše su u Bratislavi, najniže u Litvi. Prosječne mjesečne brutoplaće menadžera (uključujući i bonuse) najviše su u Pragu, gdje iznose 3980 eura, što je prosječno trostruko više od prosječne plaće koja se može zaraditi u Pragu. Slijedi Bratislava, gdje menadžeri zarađuju 3702 eura, odnosno šesterostruko više od radnika s prosječnom plaćom u tom gradu.

Na trećem mjestu je Zagreb s prosjekom od 3131 eura brutoplaće, što je i najveća prosječna plaća menadžera u balkanskoj regiji. Ujedno, ta je plaća otprilike 2,5 puta veća od prosječne zagrebačke plaće.Z.R.

Na trećem mjestu je Zagreb s prosjekom od 3131 eura brutoplaće, što je i najveća prosječna plaća menadžera u balkanskoj regiji

Možda ste propustili...

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

HRVATSKI DUHANI ZAVRŠILI UGOVARANJE

Sklopili novih 39 ugovora s proizvođačima duhana

Najčitanije iz rubrike