Regija
ZAVRŠILA ENERGETSKA OBNOVA

Škola će štedjeti 21 posto energije
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

BRESTOVAC

Sa završetkom projekta energetske obnove OŠ D. Lermana učenici i učitelji dobili su ugodniji boravak u školi, a škola i njezin osnivač, Požeško-slavonska županija, štedjet će 21 posto budućih troškova za energiju. Čulo se to na obilježavanju završetka radova projekta vrijednog 1,45 milijuna kuna, u čemu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovao sa 60 posto, udjel EU fondova je 30 posto, a Županije više od 10 posto tog iznosa jer je troškove koji nisu obuhvaćeni projektom.

Na prezentaciji projekta sve pohvale Županiji uputila je Andreja Horvat Friščić iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

– Ovaj projekt u Brestovcu najveći je projekt u ovoj županiji, a moram pohvaliti Županiju kao jednu od najboljih po broju projekata, jer ih ima 14, sve skupa u vrijednosti od šest milijuna kuna - rekla je Friščić.

Završetku radova nazočio je i župan Alojz Tomašević, koji je istaknuo spremnost Županije da sudjeluje u svim obnovama i uređenju školskih zgrada, pa i najmanje područne škole, te ponovio da neće dopustiti zatvaranje područnih škola.

- U školi je napravljena energetska obnove glavne zgrade, zamijenjeni su krovni prozori, povećana toplinska izolacija, obnovljena krovna konstrukcija, koja je dodatno toplinski izolirana. Škola je dobila uređene učionice u potkrovlju i uštede na energentima – dodala je Senka Horvat, ravnateljica Razvojne agencije Panora Požega. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike