Regija
ZAVRŠEN DVOGODIŠNJI PROJEKT

Vukovar i Belišće donose strategiju za prava djece
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

VUKOVAR

Projekt “Organizacije koje brinu”, koji je uz sufinanciranje Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske tijekom protekle dvije godine provodila Udruga roditelja “Korak po korak” s partnerima, došao je kraju.

– Rezultat tog opsežnog projekta, usmjerenog na osnaživanje lokalnih organizacija civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobre vladavine i povećanje participacije djece, roditelja i ostalih građana u oblikovanju lokalnih politika za djecu i mlade, jesu izrađene strategije za prava djece u Svetom Ivanu Zelini, Belišću i Vukovaru – istaknula je voditeljica projekta Marina Trbus.

Na završnoj konferenciji projekta, održanoj u Svetom Ivanu Zelini, predstavnici Udruge “Korak po korak” podsjetili su na sve aktivnosti provedene s partnerima iz grada Svetog Ivana Zeline, Udruge mladih Zeline, Centra mladih Belišće, udruge Proanima.kreativka uz Vukovara i PRONI iz Osijeka, kao i pridruženim partnerima gradom Belišćem, gradom Vukovarom i Udrugom gradova. Trbus je kazala i kako je najveća vrijednost projekta u tome što su lokalne politike Svetog Ivana Zeline, Belišća i Vukovara nastale na temelju utvrđenih potreba djece, mladih, roditelja i građana.

– Kroz projekt se čuo glas građana, a osobito onih najmanjih, i to je razlog što nimalo ne sumnjamo u to da će ove politike zaživjeti i u lokalnim zajednicama – rekla je, dodajući kako je završetak tog projekta zapravo početak nove faze u kojoj će se i implementirati donesene politike. Navela je i da su razmišljanja i želje, u sklopu projekta, prikupljeni u istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 3.100 ispitanika, od čega 2.600 djece.

Gradsko vijeće grada Svetog Ivana Zeline jednoglasno je prihvatilo Prijedlog Odluke o donošenju strategije za prava djece u tom gradu za razdoblje od 2016. do 2020. godine, a najavljeno je i usvajanje lokalnih politika i u Belišću i Vukovaru do kraja tekuće godine. Inače, projekt “Organizacije koje brinu” provodi se u okviru programa IPA 2011 “Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj”, a vrijednost projekta iznosi 240.000 eura. S. Butigan

2.600

djece sudjelovalo je u istraživanju, moje je obuhvatilo više od 3.100 ispitanika

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike