Crna kronika
OPASAN PRONALAZAK

Prijavio policiji da je
u tramvaju pronašao
streljivo i kapsle
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

OSIJEK

Odavno je poznato da ljudska glupost može dosegnuti neslućene razmjere, a kada netko ostavi eksplozivna sredstva u tramvaju (!?), to dobiva sasvim novu dimenziju.

- U Prvu policijsku postaju Osijek u utorak je došao građanin koji je prijavio da je toga jutra u tramvaju koji je prometovao na relaciji Zeleno polje – Višnjevac pronašao vrećicu s više vježbovnih elektrodetonatorskih kapsli i raznim bojnim streljivom - doznajemo iz priopćenja Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske. Vrećicu je preuzeo policijski pirotehničar, a streljivo će naknadno biti uništeno.

Neki bi građani rekli: “Čemu panika, pa nisu bile bombe”, no očito je sve moguće. I 25 godina od Domovinskog rata građani čuvaju streljivo, mine, bombe, strojnice i svakojako drugo oružje. Velik broj građana dobrovoljno je predao oružje, no i dalje ima pojedinaca koji, umjesto da nazovu policiju, ostavljaju opasna eksplozivna sredstva posvuda i tako dovode u opasnost one koji ih pronađu, a ponajprije one najmlađe. Do sada su eksplozivna sredstva pronalažena na svim mogućim mjestima, od dječjih igrališta, kontejnera, kanala do ulica, područja uz Dravu, njiva...

Od Sanje Mršo, iz osječke tvrtke Gradski prijevoz putnika, doznajemo kako nikada nikakva eksplozivna sredstva ili oružje u tramvajima ili gradskim autobusima nisu pronalažena. O ovom slučaju GPP nije službeno obaviješten.

Iz policije pozivaju građane koji još negdje u svom domu čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha prijave policiji, jer u tom slučaju nema nikakvih kazni, nego samo zahvala što su život svima oko sebe učinili sigurnijim.

- Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju - pozvao je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ
ODBAČENO ORUŽJE UBIJA

Nevjerojatno je da brojni građani, želeći ga se riješiti, bacaju oružje ne razmišljajući o možebitnim posljedicama. U Slavoniji i Baranji dogodilo se nekoliko tragedija upravo zbog odbačenog oružja. Bomba odbačena u polju u blizini igrališta u Bijelom Brdu i dječjom rukom donesena u kuću bila je kobna za mladu obitelj. Dječak i njegova majka su poginuli. Stoga je neshvatljiv postupak osobe koja je streljivo ostavila u tramvaju, kojim se dnevno vozi nekoliko desetaka tisuća osoba, među njima i djece.

suludi čin

STRELJIVO NADOHVAT DJECI MOŽE DOVESTI DO TRAGEDIJE

Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike