Osijek
ŠKOLA “DAVOR MILAS”

Učenici otkrili svoj poduzetnički talent
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

Da su kreativni, maštoviti, znatiželjni i da imaju poduzetnički talent, koji će razvijati, dokazali su učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” na projektnom danu “Otkrij svoje talente”.

Taj događaj, čije su inicijatorice i organizatorice profesorica Tatjana Petrač, voditeljica, i profesorica Danijela Vodeničar, koordinatorica, priređen je u sklopu obilježavanja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i Dana grada Osijeka, a okupio je sve učenike i profesore te osmaše iz nekoliko osječkih osnovnih škola.

Promocija putopisa “Cestom leda do kraja svijeta” biciklista, putnika i putopisca Hrvoja Jurića privukla je najviše učenika. To je bila jedna od osam zanimljivih radionica. Poticanju poduzetničkog duha u učenika svakako će pridonijeti radionica izrade sapuna od lavande, na kojoj je gost bio poduzetnik Davor Hržica iz Antunovca. Za njegov novi proizvod, bijelo-plavi sapun od lavande, učenici su osmislili ime proizvoda, slogan i kompletnu promociju.

Učenici su još naučili zašto je važno volontirati, kako kreativno razmišljati, provjerili su koliko poznaju svoj grad, saznali u kojoj je zemlji Djed Božićnjak odjeven u plavo odijelo, a profesorice Mirjam Džalto i Dora Radl-Ćućić podučile su ih kako kreativno upravljati vremenom.

- Nastojimo učenike usmjeravati da kretivno i kvalitetno uče razmišljati o ekonomiji povezujući teoriju i praksu - kaže profesorica Radl-Ćućić. Pedagog Ivica Mršo priredio je zanimljivu izložbu Stari Osijek, a profesorice engleskog jezika osmislile su četiri radionice i zanimljivu novu igru. Profesorica Marina Hržica naučila je učenike kako se pravi čips od jabuka, a profesorica Renata Petrović osmislila je Poduzetničku igru. Bilo je tu još mnogo zanimljivog i zabavnog za učenike, koji su zaželjeli da se takav projektni dan održava češće. V. Latinović

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana