Osijek
INTERCOOLFEST

Razbijanje predrasuda i straha od nepoznatoga
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

Posljednjih godina svjedoci smo velikih migracija u svijetu koje utječu na promjenu kulturne, nacionalne i etničke slike svijeta kakvog smo poznavali dosad. Iz tog se razloga javila velika potreba upoznati i senzibilizirati društvo i zajednicu u kojoj živimo o različitim kulturama, s ciljem razbijanja predrasuda, straha od nepoznatog i promocije suživota.

S tom idejom, potaknut velikim valom migracija u Hrvatskoj u 2015. godini, Hrvatski Crveni križ drugu godinu zaredom organizira festival interkulturalnosti - InterCoolFest, čiji je glavni cilj što široj javnosti približiti vrijednost tolerancije, kao i načine razvoja tolerantnijeg društva.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek ove se godine uključilo u organizaciju festivala, prepoznavši ovaj projekt kao iznimno važan i koristan za našu lokalnu zajednicu. InterCoolFest, festival interkulturalnosti, održat će se u Osijeku u četvrtak, 8. prosinca, od 10 do 14 sati u prostorima Esseker centra. Udruge i institucije pripremile su brojne radionice, edukativne, kreativne i zabavne aktivnosti, a sudionici će imati priliku družiti se s volonterima koji su bili uključeni u rad u izbjegličkoj i migrantskoj krizi.

Posjetitelji Festivala moći će uživati u nastupu plesne skupine DiDancehall Crew Osijek, modnoj reviji i radionicama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, kulinarskim delicijama koje će pripremiti učenici Ugostiteljsko-turističke škole, programu osječkog GD Crvenog križa i brojnim drugim sadržajima. V. Latinović

InterCoolFest održat će se u četvrtak od 10 do 14 sati u Esseker centru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike