Regija
ŽELE NAJVIŠE POSLOVNIH ZONA

Valpovo je mali grad, ali velikih potencijala
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

Središnji dio proslave Dana Grada Valpova i crkvenog goda bila je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Postavljeni temelji

Svečana sjednica je prigoda za osvrt na učinjeno u proteklih godinu dana, ali i najave novih projekata. O tome je govorio čelni čovjek Valpova gradonačelnik Leon Žulj. Podsjetio je na aktivnosti na području gospodarstva, komunalne infrastrukture, društvene nadogradnje, financijske konsolidacije, ali i turizma, kulture te sporta i brige za najosjetljivije kategorije. Posljednja godina nije bila samo godina realizacije brojnih projekata, nego i godina u kojoj su postavljeni temelji za nove projekte koje planiraju nominirati prema Fondovima EU-a. Sve to još je značajnije, ako se doda da se sve to odvijalo u sjeni nove porezne reforme koja je na snagu stupila 1. siječnja prošle godine, a u kojoj je Grad izgubio značajne prihode na koje je računao, a koje je izgubio istom kategorizacijom. No, sve to nije obeshrabrilo čelne ljude Valpova da i dalje ustraju u svojim planovima da rade na razvoju i rastu svoga malog grada velikih potencijala.

Uz čestitke gostiju na postignutim rezultatima, svečana sjednica bila je i prigoda za dodjelu javnih priznanja.

Brojni nagrađeni

Tako je Zlatna plaketa Pečat Grada Valpova koja se dodjeljuje za životno djelo, kao i za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa te unaprjeđenje djelatnosti od posebnog interesa za Grad, na prijedlog Vijeća MO Valpovo otišla je u ruke Stjepana Blaževića – Stipe, koji je nominiran zbog doprinosa u promicanju i ostavrivanju ciljeva u prometu na području Valpova. Uz njega, isto je priznanje dobila i Nada Kavicki iz Belišća, koja od 1985. godine obavlja funkciju tajnice Ljeta Valpovačkog, a od 1996. godine i voditeljica je Centra za kulturu.

Plaketa Grb Grada Valpova za izuzetna ostvarenja u gospodarskom životu dodijeljena je OPG-u Branko Kokić iz Marjančaca, a istim priznanjem okitila se i tvrtka Bioagrar Ivanovci te tvrtka Harburg Freudenberger Belišće koja od 2013. godine u Valpovu proizvodi i preše za ekstrakciju jestivog ulja.

Plaketa Matija Petar Katančić za područje duhovnog i sveukupnog života dodijeljena je Veri Vicić iz Valpova, dok je isto priznanje zbog dugogodišnje skrbi za djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi dobilo i SOS Dječje selo Ladimirevci. Josip Škorić iz Osijeka, direktor i član Uprave Hrvatskih cesta Zagreb, ovo je priznanje primio zbog toga što je u proteklom razdoblju izuzetno pridonio održavanju i razvoju cestovne i društvene infrastrukture na području Grada Valpova, a društvu nagrađenih za područje kulture pridružio se i Željko Vecl, inače istaknuti član DVD-a Ladimirevci, te Damir Perak iz Ladimirevaca, inače plesni voditelj u KUD-u Kolo Nard.

Lidija ANIČIĆ
Muzejska djelatnost i sport

Za razvoj Muzejske djelatnosti na području Grada, nagrađena je i kustosica Muzeja Valpovštine Mirjana Paušak koja ovu funkciju obnaša od 2007. godine, a za područje sporta ovo je priznanje dobio Marin Skelac iz Narda, dugogodišnji član brojnih sportskih udruga u mjestu.

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana