Regija
UDRUGA UOSI

Skrb za 500 invalida
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

SLATINA

Udruga osoba s invaliditetom (UOSI) obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera. O djelovanju udruge govorila je Diana Zelenka, koja je podsjetila da je udruga osnovana 1987. godine i okuplja tristotinjak članova. Udruga se profilirala u pružatelja izvaninstitucionalnih usluga u zajednici te provodi razne projekte, a posebno se ističu na realizaciji projekata Kombi koji život znači i Pomoć “nevidljivim” građanima.

Skrbe o više od 500 osoba s invaliditetom, starih i nemoćnih osoba u ruralnim sredinama i djeci s teškoćama u razvoju. Zelenka je zahvalila partnerima, suradnicima i volonterima na sudjelovanju u projektima, a to su GD Crvenoga križa, Centar za socijalnu skrb, odgojno-obrazovne ustanove, Grad Slatina i općine Čađavica, Voćin, Mikleuš, Nova Bukovica i Sopje.

– Zadovoljstvo mi je što je Grad partner u projektima, radujem se budućoj suradnji i želim da i dalje budete uspješni - rekao je gradonačelnik Ivan Roštaš. U ime općina čestitku je izrekao načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

Prikazan je dokumentarni film Pomoć “nevidljivim” građanima o projektu što ga je Udruga provodila gotovo dvije godine uz potporu sredstava EU-a i Vlade RH.P.Ž.

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike