Regija
DAN VOLONTERA I DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Nagrade Adrianu Grguriću, vatrogascima i OŠ Valpovo
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

BELIŠĆE

Lokalni volonterski centar Zvono, Grad Belišće i Mreža udruga Belišća – Belnet, obilježili su Međunarodni dan volontera i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Kako je priopćila Tena Anić iz Udruge Zvono, volonterske nagrade poticaj su za daljnje sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice, razvoj kvalitetnih volonterskih programa, za suradnju, solidarnost, toleranciju i međusobno poštivanje te za razvoj socijalne inkluzije, a dobitnici nagrada svojim su angažmanom pridonijeli razvoju svoje zajednice i utjecali su na promjene te su primjer dobre prakse i poticaj drugima za uključivanje u volonterske aktivnosti. Volonterska nagrada izraz je zahvalnosti LVC-a Zvono i Grada na uloženom trudu, znanjima, vještinama te vremenu i strpljenju.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su Adrian Grgurić u kategoriji volonterski angažman pojedinca. On je volonter Socijalne samoposluge koja ga je i nominirala za nagradu.

Vatrogasna zajednica Belišća istu je nagradu dobila u kategoriji organizacija koja potiče volonterstvo. Oni su uvijek spremni na pomoć, suradnju i podršku u različitim okolnostima. Sudjeluju u organizaciji i provedbi manifestacija u gradu, rade s djecom i mladima i promiču volonterstvo na razini grada.

OŠ M.P. Katančića Valpovo nagradu je zaslužila u kategoriji doprinos razvoju školskog volontiranja s obzirom na to da je školski volonterski klub OŠ Valpovo cijelu godinu radio za dobrobit lokalne zajednice. Sudjelovali su u brojnim volonterskim aktivnostima, a u radu kluba sudjelovalo je 15 učenika s više od 500 volonterskih sati. Lokalni volonterski centar posebice je ponosan na sve nominirane volontere i organizacije koje su trude pridonijeti razvoju lokalne zajednice.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike