Mozaik
IZAŠLA NOVA PJESMA

“Na kraju naše ulice” -
Cecilijin poklon publici za Božić
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Cecilija Rudić i dalje plijeni pozornost hrvatske glazbene scene. Kraljica moderne tamburaške glazbe tražena je na sve strane, a svojom neuništivom energijom i prije svega vrhunskim glasom puni dvorane, osvaja top-liste, a ponajviše srca publike. Ovih dana Cecilija je predstavila novi singl i snimila novi spot, i to u Našicama.

- Premijerno je prikazan moj najnoviji spot za predivnu tamburašku baladu “Na kraju naše ulice” autora Miroslava Škore pod redateljskom palicom Marija Šuline produkcije Nova. Pjesma se nalazi na albumu “Maska” i nekako sam je namjerno štedjela, čekala idealno vrijeme za nju, a mislim da je to vrijeme upravo sada. Spot je sniman na dvije predivne lokacije u Našicama, a tema pjesme je divna ljubavna priča koja će mnoge podsjetiti na neke stare ljubavi. Nadam se da će i ova lijepa balada pronaći put do slušatelja - kaže Cecilija.

Vratimo se malo unatrag. Pjesma “Slavonija lijepa” imala je sjajne reakcije. Kako to komentirate?

- Da, zaista pjesma “Slavonija lijepa” odjeknula je, pa mogu slobodno reći kako još ječi po Balkanu. Radiourednici kako kod nas, tako i susjednoj BiH, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji... vrlo su je rado uvrstili na dnevne top-liste. Vrlo brzo uspjela sam među top 40 najizvođenijih pjesama te smo među top 40 najtraženijih CD-a, gdje je uz zaista mnogo odličnih, moj album “Maska” na 34. mjestu. I što je najvažnije, prihvaćena je kod slušatelja, svi moji dragi prijatelji koji prate moj rad čestitali su mi na pjesmi, puno je pogleda na YouTube kanalu, lijepih komentara i tražena je na koncertima, tako da moram priznati da sam vrlo zadovoljna razvojem situacije. Zapravo, od samog početka kako je nastajala pjesma “Slavonija lijepa” bilo mi je jasno da neću proći nezamijećeno, što nam i je bio cilj, dakle privući i zainteresirati još ljudi i pokazati im našu lijepu Slavoniju na malo drugačiji, moderniji način. I moram priznati kako se u takvim situacijama ne snalazim, zapravo nisam dovoljno hrabra za veće promjene. Više volim igrati na sigurno, kad je sve ustaljeno, provjereno i bez velikih iznenađenja, ali sam svjesna kako je to potrebno u ovakvoj vrsti posla i bilo je idealno vrijeme da napravim iznimku. Poslušala sam svoj tim i drago mi je da jesam jer sam se već prije uvjerila da ona pjesma za koju sam mislila da će sjajno proći kod slušatelja baš i ne prođe. Upravo takva obrnuta situacija dogodila se s pjesmom Hoću lom, koja meni zaista uopće nije sjela, čak sam razmišljala da li da je uopće uvrstim na album, ali se i danas sjećam Ivice Murata, koji ju je aranžirao, kad je rekao: “Ova će  pjesma biti odlično prihvaćena” i zaista je tako.

Raspored je prepun, kako sve stignete: biti pjevačica, voditeljica i prije svega majka?

- Raspored je, kako ja volim reći, takav da ima dovoljno vremena za sve. Zna se dogoditi par dana zaredom putovanja, snimanja, nastupa, ali sve se to lako odradi kad si zdrav, kad imaš volje i kad radiš iz srca. Kao i svaka zaposlena žena, majka, već znam gdje sam slaba, što trebam odraditi i pripremiti ranije, a što kasnije, što je prioritet, a što ćemo kad se malo odmorimo. Ali u tome svemu je najljepše što se zaista dogodi da kada si bolestan i teško ti je natjerati se i pokrenuti, uz takve prijatelje i slušatelje zaista ozdravim, dobijem novu snagu. I dokle god je tako, uživat ću u svakom sljedećem koncertu.

Lijepo je kad vas publika voli i cijeni, a u posljednjih nekoliko nastupa u Orahovici i okolici bilo je vidljivo da vas domaća publika iznimno voli, cijeni i prati...

- Prelijepo i jedino bitno u ovom poslu je zaista publika. Ako se ne dogodi ta povezanost i ta sinergija između izvođača i publike, onda je to zaista teško. U glazbenom svijetu kaže se kako su neke naše zabavne pjevačice zaista dive u rangu svjetskih zvijezda kada govorimo o vokalnim sposobnostima, ali slove kao “ledene kraljice” upravo jer nema te potrebne energije. Ja sam od jednog glazbenog maga dobila pozitivnu kritiku da sam možda čak pretopla u odnosu s publikom, što za mene znači blagoslov, jer ja samo vraćam energiju koju primam od nje i to se ne može kontrolirati ni odglumiti. Iz tog razloga kada se stvara nova pjesma, uz ono što želim da bude u pjesmi naglašeno, uvijek razmišljam što bi htjela publika čuti, što bi joj se više sviđalo, jer mi je bitna, želim da joj se sviđa i da pjesmu prihvati. Ukratko, mislim da je važnije otpjevati od srca i stvoriti dobru atmosferu, nego biti opterećen točnim i savršeno izvedenim tonovima.

Kakav će biti ovaj prosinac, radni ili opuštajući?

- Prosinac je uvijek i svima prepun događanja, a posebno kada se bavite glazbom. Puno je humanitarnih koncerata, snimanja, druženja, domjenaka i šećer na kraju - novogodišnja noć. Ono što je sigurno je da sam na sam blagdan Božića uvijek kod kuće, u krugu obitelji. Planova je uvijek puno i često se izjalove pa ne volim puno unaprijed otkrivati, ali se osiguram pa uvijek imam plan B i plan C. A sve najnovije informacije o planovima možete popratiti na mojoj službenoj FB stranici. Ono što me posebno veseli je nastup na humanitarnom tamburaškom koncertu u Osijeku 18. prosinca, a za doček Nove godine sam u svom hotelu “Park Panolija” u Našicama.

Vladimir GRGURIĆ
 
 

doček

PJEVA U SVOM HOTELU “PARK PANOLIJA” U NAŠICAMA

Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike