Sport
CIBALIJIN UVOZ-IZVOZ

Tiago zatražio ispisnicu,
na treningu dvojica Šveđana
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

Neugodan poraz od Lokomotive sigurno je ostavio traga na igračima Cibalije. Uoči susreta svi su se u Cibaliji nadali kako je moguće ostvariti drugu prvenstvenu pobjedu jer je u goste dolazila momčad koja se nalazi mjesto ispred njih, a s nova tri boda uhvatili bi priključak. Kako su do kraja prvog dijela prvenstva ostala još dva kola u kojima se treba uhvatiti bilo kakav bodovni učinak i pokušati izbjeći trenutnu posljednju poziciju pa momčad vrijedi dodatno mobilizirati. Stoga je v.d. trenera Siniša Sesar imao sastanak u svlačionici s igračima.

- Imali smo prije treninga poduži razgovor. Igrači su si mogli reći što misle o sebi ili drugima, jer su na sastanku bili samo igrači i stručni stožer. Zaključak je kako protiv Hajduka moraju dati 200 posto, puno više u odnosu na prikazano u utakmici s Lokomotivom jer bez pravog pristupa osuđeni smo na neuspjeh. Mogu također reći kako se na treningu dobro radi, kao i pred svaku drugu utakmicu.

Prije utakmice s Lokomotivom na terenu s igračima bio je Stjepan Kvesić koji je zagrijavao igrače. Je li Sesar dobio pomoćnika?

- Kvesića smo uključili u rad sa seniorskom momčadi, jer ja sam ne stignem sve igrače kontrolirati, pogotovo kada se radi na cijelom terenu u grupama. To je samo rješenje do kraja polusezone, a što će biti dalje, vidjet ćemo.

Dan nakon odigranog susreta protiv Lokomotive u kojem je Tiago postigao jedini pogodak za Cibaliju Sesara je dočekala još jedna neugodnost. Rodrigues Faria Tiago zatražio je raskid ugovora s Cibalijom. Izrazito je nezadovoljan minutažom u sastavu Cibalije, ali i, kako smo čuli, neprihvaćanjem od strane suigrača. Zasmetalo mu je što mu nitko nije pružio ruku i čestitao na postignutom pogotku protiv Lokomotive, premda teško da je bilo kojeg igrača u tom trenutku razveselio pogodak jer je to bio počasni pogodak za 4:1. Tiago je uz raskid ugovora zatražio i posljednju plaću kako bi mogao otići. Na njegovu žalost, predsjednik kluba Miroslav Gagro nije mu udovoljio zahtjevu već je zatražio od njega da igra što bolje može, jer je on pod ugovorom s Cibalijom.

O Brazilčevu zahtjevu Sesar ne zna ništa jer se igrač pojavio na treningu.

- To mi je prvi glas. Bio je na treningu i normalno radio, a što će biti, to će vjerojatno predsjednik odlučiti jer ne ulazim u taj dio i nije na meni da odlučujem. Pokušavamo momčad psihološki dignuti do utakmice s Hajdukom i to će nam u ovom tjednu biti najvažniji posao.

Ima i novih lica na treninzima Cibalije. Pojavila su se naime dva nogometaša koja su došla iz Švedske. Radi se o stoperu i desnom krilnom napadaču.

- Bili su na treningu, jedan je stoper i dolazi iz treće švedske lige, a drugi je krilni napadač i dolazi iz četvrte švedske lige. Teško je bilo što reći nakon samo jednog treninga, trebali bi biti tu bar dva tjedna i odigrati bar dvije prijateljske utakmice pa da možemo donijeti realan sud o njihovoj kvaliteti - zaključio je Sesar.

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike