Osijek
40 GODINA GRAĐEVINSKOG FAKULTETA

Uručene Dekanove nagrade,
najveći pljesak studentu
Damiru Glicku s prosjekom 5,0
Objavljeno 6. prosinca, 2016.

U povodu Dana Građevinskog fakulteta, jučer je održana svečanost na kojoj je obilježeno 40 godina osnutka i rada te visokoškolske institucije. Izv. prof. dr. sc. Damir Varevac, dekan Građevinskog fakulteta, govorio je o povijesnom razvoju studija građevinarstva, od 1976. godine, kada je ustanovljen stručni studij građevinarstva, do danas.

- Prijelomne godine bile su 2001., kada je ustrojen poslijediplomski magistarski studij građevinarstva, te 2005., godina usklađivanja s Bolonjskom deklaracijom. Izuzetno je značajna i ova, 2016., jer 40. obljetnicu slavimo u novoj zgradi, otvorenoj u travnju, a dobili smo i novi studij arhitekture i urbanizma - rekao je dekan Varevac.

Sadašnji se dekan prisjetio svojih prethodnika, istaknuo da danas Građevinski fakultet ima stotinu zaposlenih, šest zavoda te brojne moderne laboratorije. U akademskoj godini 2016./2017. na fakultetu studira 951 student, a upisali su i prvu generaciju preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma. Na fakultetu značajno mjesto ima znanstveno-istraživačka djelatnost te bogata domaća i međunarodna suradnja, koja je rezultirala brojnim zajedničkim projektima.

A da Građevinski fakultet i građevinska struka imaju budućnost, potvrda je Dekanova nagrada, dodijeljena studentima s najboljim prosjekom ocjena. Najveći je pljesak dobio Damir Glick, za najbolji prosjek ocjena tijekom cijelog studija - 5,0. Dekanovu su nagradu još dobili: Nikola Lucić, Tin Vujčić, Petra Olić, Jelena Ivošević, Boris Grahovac, Mirela Grinfelder, Katarina Galista, Martina Marjanović, Marija Vidaković i Danijel Poprocki.

Studentima i profesorima Građevinskog fakulteta 40. obljetnicu čestitao je Rudolf Scitovski, prorektor za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. U glazbenom je dijelu programa nastupio Vokalni ansambl Brevis, uz ravnanje Antoanete Radočaj-Jerković i klavirsku pratnju Davora Dedića. V. Latinović

PRIDRUŽITE SE HUMANITARNOJ AKCIJI!

Udruga studenata Građevinskog fakulteta Osijek, Građevinski fakultet, Crveni križ Osijek i Lions klub KUNA NCLC, pozivaju sve građane Osijeka i okolice da se odazovu humanitarnoj akciji “Božićna zvijezda”, te da svojim donacijama ovaj Božić učine radosnijim onima kojima je pomoć doista potrebna.

Humanitarna akcija traje do 21. prosinca. Donacije mogu biti u obliku odjeće, igračaka, slatkiša te nekvarljivih namirnica, a prikupljat će se u holu Građevinskog fakulteta Osijek na označenim mjestima. Organizatori akcije mole da odjeća i igračke budu u dobrom stanju te da hrani nije istekao rok trajanja. Donacije će biti namijenjene obiteljima slabog socijalnog statusa na području grada Osijeka i okolnih općina, a nakon završetka akcije bit će im osobno dostavljene na njihovu adresu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana