Regija
USVOJEN PRORAČUN

Nagodinu počinje gradnja knjižnice
Objavljeno 6. prosinca, 2016.

VINKOVCI - Na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca prihvaćen je rebalans proračuna za 2016. godinu kojim je on smanjen za dva milijuna i 252 tisuće kuna te iznosi 149 milijuna i 623 tisuće kuna. Većinom glasova prihvaćen je i proračun za 2017. godinu u iznosu od 133 milijuna i 598 milijuna kuna.

Kako su istaknuli gradonačelnik Mladen Karlić i pročelnica za financije Sanja Bošnjak, može se očekivati da će kompenzacijske mjere predviđene s razine državnog proračuna uistinu i zaživjeti te će nadomjestiti gubitak koji će jedinicama lokalne samouprave s 1. siječnja donijeti novi Zakon o porezu na dohodak, a kojim Vinkovci gube nekih četiri milijuna kuna, kao i gubitak na temelju promjena Zakona o financiranju jedinica lokalnih samouprava, kojim je izgubljen porez na tvrtku, a za Grad Vinkovce to je nekih milijun i 200 tisuća kuna.

Gradonačelnik Karlić kazao je kako je proračun za 2017. godinu i razvojan. “Velika su sredstva, više od 16 milijuna kuna, predviđena za gospodarstvo, za Poduzetnički inkubator, Razvojnu agenciju, sufinanciranje projekata koji će se realizirati iz EU fondova i druge stavke koje se odnose na gospodarstvo”, kazao je Karlić te među važnim projektima u sljedećoj godini istaknuo konačni početak gradnje Hrvatskog doma, odnosno prvu etapu projekta - gradnju gradske knjižnice i čitaonice. M.K.

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike