Regija
PETI VUFIS

Vukovarski festival igre i smijeha
Objavljeno 6. prosinca, 2016.

VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha održat će se i 5. godinu u organizaciji Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar i pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, a u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) i Dana volontera (5. prosinca). VUFIS će se održavati 8. prosinca s početkom u 17,30 sati u Hrvatskom domu.

Kako navode organizatori, sudjelovanje u projektu potvrdile su udruge i ustanove koje skrbe o osobama s mentalnom retardacijom/intelektualnim teškoćama s područja Vukovarsko-srijemske županije. Među njima se spominju Dječji dom “Sv. Ana” Vinkovci, Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s mentalnim i intelektualnim oštećenjima Crvenog križa Županja, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Nuštar, Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice Gunja, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, UZOSIO Golubica Vukovar, Zajedica Vjera i svjetlo “Lađica” Vukovar, a svi oni oni kratkim će programom prezentirati rad svojih udruga.

– Ovakvim susretom želimo pridonjeti zajednici promovirajući volonterski rad, poticati socijalizaciju i integraciju korisnika u lokalnu zajednicu, te poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama u najistočnijoj županiji u Hrvatskoj – objasnili su organizatori. S.B.

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike