Regija
PREDSTAVLJENA SLIKOVNICA - DJELO OSNOVACA

Ivanin Regoč rješava probleme migranata
Objavljeno 6. prosinca, 2016.

SLATINA - Suradnja Društva Naša djeca Slatina, Virovitičko-podravske županije i slatinske OŠ Josipa Kozarca rezultirala je zanimljivom slikovnicom naslova “Naš superheroj div Regoč” (“Our superhero giant Regoch”), koja je prošli vikend predstavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Prema riječima Denisa Ostrošića, profesora hrvatskoga jezika u OŠ Josipa Kozarca i jednog od urednika slikovnice, riječ je o konačnom rezultatu školskog e-Twinning projekta.

– Bilo nam je žao da ono što radimo i što smo pripremili na slikokazima i što smo nekoliko mjeseci kreativno stvarali ostane u prošloj školskoj godini. Društvu Naša djeca Slatina ponudio sam suradnju na izradi slikovnice, Virovitičko-podravska županija dodijelila nam je određena sredstva i tako smo u nekoliko mjeseci dobili dvojezičnu slikovnicu, koja na engleskom i hrvatskom jeziku govori kako bi Regoč Ivane Brlić Mažuranić danas, u 21. stoljeću, kada bismo ga pozvali, mogao pomoći u svijetu kakav jest - kazao je Ostrošić.

Slikovnica ima 16 listova, sadrži tekstove koje su pisala djeca i crteže koje su također sami izradili.

– Sve to složili smo u cjelinu, a tijekom čitanja slikovnice saznat ćete koje su to prigode u kojima je vrlo aktualno div Regoč pomogao da svijet na neki način bude bolji. Slikovnica će ići u vrtiće, osnovne škole i Gradsku knjižnicu, tiskana je u 200 primjeraka - dodaje Ostrošić.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak pojasnila je kako je Društvo Naša djeca Slatina sudjelovalo u županijskom natječaju za udruge civilnog sektora radi tiskanja slikovnice s Regočem u funkciji spašavanja imigranata.

– Virovitičko-podravska županija to je podržala jer nam je stalo do boljitka naše djece, a radimo i na tome da Županija postane “Prijatelj djece” u skladu s poveljom Saveza DND-ova iz Zagreba koju smo potpisali. Jedna od aktivnosti da bismo dobili tu vrijednu povelju i priznanje jest i svakodnevna skrb za djecu kroz različite slobodne aktivnosti, a Društvo Naša djeca Slatina najaktivnije je na području županije - rekla je Sanja Bošnjak

Autori priče i crteža su učenici 5.b razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine: Alen Čulina, Noa Fazekaš, Lana Keller, Dean Rašetić, Hana Reksa, Simona Sabljak i Viktorija Velić, uz stručnu pomoć svog učitelja hrvatskoga jezika i mentora Denisa Ostrošića. Nakladnik je Društvo Naša djeca Slatina, urednici su Denis Ostrošić i Snježana Pačarić, a slikovnicu je grafički uobličio Davor Turček.

Petar ŽARKOVIĆ

“Naš superheroj div Regoč” tiskan je i na engelskom jeziku

Slikovnica ima 16 listova, sadrži tekstove i crteže koje su izradili osnovci

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana