Novosti
PREDSJEDNICA URUČILA ODLIKOVANJA I POHVALE

Među odlikovanima Ivana Šojat i Ruža Marić
Objavljeno 5. prosinca, 2016.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je na Pantovčaku priredila prijem u prigodi uručenja odlikovanja i pohvala za 2016. godinu, a među odlikovanima su i arhitekt, akademik Nikola Bašić, pijanist Ivo Pogorelić, konzervator Miljenko Domijan, pisac Miro Gavran, alpinist i član Hrvatske gorske službe spašavanja Stipe Božić te osvajači medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Brazilu. Odlikovane su i osječka književnica Ivana Šojat te Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar.

Bašić je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području arhitekture, a Pogorelić Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području glazbene umjetnosti, a u prigodi 40. obljetnice umjetničkog rada i djelovanja. Domijan je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području očuvanja i zaštite hrvatske kulturne baštine, a Gavran Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području književnosti. Božić je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području popularizacije i promidžbe njezinih prirodnih ljepota te njihovo filmsko dokumentiranje. Između ostalih, Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatnih i srebrne medalje na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru te promociji sporta i ugleda RH u svijetu, predsjednica je odlikovala Damira Martina, Sandru Paović, Sandru Perković, Mikelu Ristorski, Martina i Valenta Sinkovića, Zorana Talića te Blanku Vlašić.

Ruža Marić odlikovana je Redom Ante Starčevića, za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa RH u svijetu, a Ivana Šojat Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite zasluge za kulturu i njeno promicanje u RH i u svijetu. H/D.Pav.

Možda ste propustili...

ODBJEGLA HNS-OVKA DEMANTIRALA POLITIČKU KORUPCIJU

Živi zid prijavit će Bandića i Puh

"NA SPEKTRU OD CENTRA PREMA LJEVICI"

Dalija Orešković ulazi u politiku

ZLOČIN IZ 1992. U KUKUJEVCIMA KOD ŠIDA

Prijava zbog ubojstva Hrvata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUĐENJE ALEKSANDRU VASILJEVIĆU ZBOG ZLOČINA U LOGORIMA

Svjedok: Tukli su me do nesvijesti, iz logora sam izišao s 49 kg

2

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zoran Vinković osuđen na rad za opće dobro

3

SILVANO HRELJA, PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA

Stav da je u nas prekratak
radni staž - proizvoljan je