Novosti
PREDSJEDNICA URUČILA ODLIKOVANJA I POHVALE

Među odlikovanima Ivana Šojat i Ruža Marić
Objavljeno 5. prosinca, 2016.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je na Pantovčaku priredila prijem u prigodi uručenja odlikovanja i pohvala za 2016. godinu, a među odlikovanima su i arhitekt, akademik Nikola Bašić, pijanist Ivo Pogorelić, konzervator Miljenko Domijan, pisac Miro Gavran, alpinist i član Hrvatske gorske službe spašavanja Stipe Božić te osvajači medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Brazilu. Odlikovane su i osječka književnica Ivana Šojat te Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar.

Bašić je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području arhitekture, a Pogorelić Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području glazbene umjetnosti, a u prigodi 40. obljetnice umjetničkog rada i djelovanja. Domijan je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području očuvanja i zaštite hrvatske kulturne baštine, a Gavran Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području književnosti. Božić je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području popularizacije i promidžbe njezinih prirodnih ljepota te njihovo filmsko dokumentiranje. Između ostalih, Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatnih i srebrne medalje na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru te promociji sporta i ugleda RH u svijetu, predsjednica je odlikovala Damira Martina, Sandru Paović, Sandru Perković, Mikelu Ristorski, Martina i Valenta Sinkovića, Zorana Talića te Blanku Vlašić.

Ruža Marić odlikovana je Redom Ante Starčevića, za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa RH u svijetu, a Ivana Šojat Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite zasluge za kulturu i njeno promicanje u RH i u svijetu. H/D.Pav.

Možda ste propustili...

RAZLIKU ĆE DOBITI UKUPNO 830.122 POREZNA OBVEZNIKA

Porezna uprava: Isplata povrata poreza na dohodak kreće 2. svibnja

ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA U MEDIJIMA

Velebitska degenija za najbolje novinarske radove