Kultura
NEOBIČAN “GLUMAC” U NOVOJ PREDSTAVI OSJEČKOG HNK-A

Kviki se već naviknuo na svjetla pozornice
Objavljeno 6. prosinca, 2016.

OSIJEK - Nakon proba u dvoranama, svi protagonisti nove premijerne predstave u osječkom HNK-u prve su korake učinili i na pozornici. Tako će sve biti spremno za prvo izvođenje “Viteza slavonske ravni” pred publikom planirano za petak, 9. prosinca u 20 sati.

Uz glumice i glumce u izvođenju pustolovne komedije Marije Jurić Zagorke na sceni će se naći, kako je nekada bilo uobičajeno i diljem Slavonije, konj, a pridružit će mu se i simpatični psić.

To svakako nije prvi put da domaće životinje sudjeluju u predstavama na osječkoj kazališnoj sceni, no pastuhu Kvickyju to je svakako prvi put. Već prve probe potvrdile su njegove iznimne glumačke sposobnosti, a svojim je ponašanjem dao do znanja da mu godi galopiranje pod svjetlima pozornice. Audiciju je uspješno položio, naučio ulogu i spreman čeka posljednje probe i premijeru. Iako mu je u rodovnik upisano ime Kvicky i, dakako, zovu ga Kviki, radije se odaziva na ime Kiki, kako ga zove lijepa čuvarica Đenita.

U “ostalim” ulogama su: Jasna Odorčić, Vladimir Tintor, Petra Bernarda Blašković, Vjekoslav Janković, Miroslav Čabraja, Draško Zidar, Sandra Lončarić Tankosić, Ivana Gudelj, Ivana Soldo Čabraja, Metea Grabić, Ivan Ćaćić, Duško Modrinić, Matija Kačan, Davor Panić, Antonio Jakupčević, Aleksandar Bogdanović, Aljoša Čepl, Radoslava Mrkšić i Nives Celzijus. D.Kć.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike