Regija
POČELA SANACIJA GRADILIŠTA SPORTSKE DVORANE

Škola u Babinoj Gredi će napokon biti spremna i sigurna za prihvat djece
Objavljeno 6. prosinca, 2016.

Počela je sanacija gradilišta školske sportske dvorane u Babinoj Gredi. Ministarstvo obrazovanja potpisalo je ugovor s GK grupom koja će do kraja prosinca završiti radove i školsku zgradu dovesti u stanje sigurnosti kako bi se 320 babogredskih osnovaca u drugom polugodištu vratilo u svoju školu. Učenici od početka školske godine nastavu pohađaju u Cerni i Županji jer njihova školska zgrada, zbog šest metara duboke jame na spomenutom gradilištu, nije sigurna za boravak i predstavlja ugrozu za učenike i zaposlenike škole. Početkom studenoga ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić u Babinoj Gredi se sastao se s Vijećem roditelja i postignut je dogovor da se krene s hitnim postupkom sanacije gradilišta sportske dvorane. Izvođač je ovih dana uveden u posao i škola će u predviđenom roku biti osposobljena za prihvat učenika.

Ministar je obećao i kako će na proljeće napokon početi gradnja sportske dvorane, vrijedne više od deset milijuna kuna, a završetak radova očekuje se za dvije godine. 

- Nestrpljivo očekujemo projekcije državnog proračuna, odnosno proračuna Ministarstva obrazovanja da vidimo jesu li osigurana potrebna sredstva za dvoranu u Babinoj Gredi. Smatram da se što prije treba izraditi novi troškovnik te da bi se već do kraja godine mogao raspisati natječaj. Jer dok se provede potrebna procedura, taman će doći i proljeće i izgradnja dvorane može krenuti. Ako se bude čekalo proljeće, bojim se da će se sve nepotrebno odužiti do jeseni, a nikomu od nas to nije u interesu, zaključuje načelnik općine Josip Krnić. Podsjeća da su po tri milijuna kuna za gradnju školske sportske dvorane osigurali Općina Babina Greda i Vukovarsko-srijemska županija.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

PREDAVANJE U BELIŠĆU

O mjerama HZZ-a za zapošljavanje

U ĐAKOVU OD POČETKA GODINE DO JUČER 303 LITRE OBORINA

Dosad u svibnju palo 80 litara kiše

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJESNIM ODBORIMA NITKO NE VIDI SVRHU

Na izborima za vijeća MO-a u Županji samo jedna lista - HDZ-ova

2

GRADONAČELNIK MARIN MANDARIĆ NA PRESSICI PORUČIO:

Ne namjeravamo ugasiti Radio Đakovo

3

REKONSTRUKCIJA SREDIŠNJEG VINKOVAČKOG PARKA

Izgrađeni su i temelji nove
fontane na mjestu stare