Crna kronika
VALPOVŠTINA U ŠOKU

Žena izgorjela u pušnici dok je ložila vatru
Objavljeno 6. prosinca, 2016.
Ostatke smrtno stradale 82-godišnjakinje pronašla je u petak njezina nećakinja

BELIŠĆE - Belišće i Valpovštinu proteklog je vikenda šokirala vijest o tragediji kakva se ne pamti na ovim prostorima kada je u pušnici u svome dvorištu potpuno izgorjela 82-godišnja starica iz Belišća.

Kako nam je priopćeno iz Policijske uprave osječko-baranjske, u petak, 2. prosinca, u poslijepodnevnim satima u prostoru pušnice u Ulici kralja Tomislava u Belišću pronađeno je potpuno izgorjelo tijelo ženske osobe. Pretpostavlja se da je riječ o 82-godišnjoj vlasnici, koja je pri loženju vatre pala u nju. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije i identifikacije, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se posebno izvješće, priopćili su iz policije.

dok se još uvijek čekaju rezultati obdukcije, koji će i službeno potvrditi da je riječ o 82-godišnjoj Ivki Zdunić iz Belišća, okolicom ne prestaju kružiti priče o okolnostima nesretnog događaja kakav ne pamte ni valpovački ni belišćanski vatrogasci s 30-godišnjim stažem.

Susjedstvo pretpostavlja da je baka Ivka najvjerovatnije išla kontrolirati vatru koja je već gorjela u njezinoj pušnici, gdje se sušilo meso, te da joj je u jednom trenutku pozlilo, pa je izgubila ravnotežu i pala u žar na dnu pušnice te gotovo potpuno izgorjela. Ne zna se čak ni točno vrijeme kada se to dogodilo i susjedi vjeruju da je to najvjerovatnije bilo još u jutarnjim satima, jer je starica imala običaj upravo tada potpaljivati vatru u pušnici. Istog dana, oko 14 sati, u njezinu je kuću došla nećakinja, odnosno kćerka njezine sestre. Kada ju nije mogla pronaći u praznoj kući, koja je k tome bila i otključana, pretpostavila je da se nalazi na dvorištu, pa ju je krenula tamo tražiti. No posve neočekivano primijetila je otvorenu pušnicu, gdje se uz ulaz, uz potpuno ugašeni oganj, nalazila jedna papuča njezine tete. Nećakinja je odmah pozvala policiju i tetinog sina.

Još uvijek šokirani susjedi kažu da ne mogu prežaliti simpatičnu i dragu staricu koju život nikada nije mazio. U nesretnom slučaju izgubila je supruga, a prošle joj je godine od teške bolesti preminula kćerka. O njoj se nakon toga ostao brinuti sin, koji živi u Belišću, no starica je unatoč njegovoj brizi i brizi šire obitelji nastojala što je moguće više biti samostalna

Lidija ANIČIĆ
NI VATROGASCI NE PAMTE OVAKAV TRAGIČAN SLUČAJ U PUŠNICI

Šokirani vatrogasci Belišća i Valpova ovdje nažalost ništa nisu mogli učiniti. Kažu da pamte slučajeve kada je zbog vatre u pušnici dolazilo do zapaljenja mesa u njoj, samog objekta pušnice, pa čak i okolnih zgrada, no nikada nisu zabilježili ovako tragičan slučaj da je netko izgorio u vlastitoj pušnici. Dodaju također i da su slučajeva paljenja pušnice prijašnjih desetljeća imali mnogo više, kada je mnogo više obitelji u vlastitim pušnicama dimilo meso, a sada kada se i meso u domaćinstvima vrlo rijetko dimi, i ti su slučajevi iznimno rijetki. No, unatoč tome, kažu da je i ova strašna tragedija znak upozorenja svima koji se odluče dimiti meso u vlastitim pušnicama da taj posao obavljaju iznimno oprezno, da nikada ne ostavljaju vatru bez nadzora te da ju neprestano kontroliraju.

pala u vatru

SMRTNO STRADALOJ VJEROJATNO JE POZLILO

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike