Crna kronika
SEDMERO NESTALIH U HRVATSKOJ

Većina nestalih
bježi iz domova
Objavljeno 5. prosinca, 2016.

Sedam osoba nestalo je u Hrvatskoj u proteklih deset dana. Među njima je i Dalibor Amić (13), koji je nestao u srijedu iz Doma za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj cesti u Osijeku. Dalibor je visok 160 centimetara, ima crnu kosu, smeđe oči i slabije je tjelesne građe.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj pokrenuli su potragu za Ivom Jerkovićem (36), koji je 25. studenoga nestao u Grazu u Austriji, gdje je boravio. U Zagrebu su nestali Monika Kovačić (16), Mark Mihaljinec (17) i Antonijo Pavić (17). U Bedekovčini je nestala Mirela Vorih (16), a u mjestu Ivanec Bistrinski Nikola Faber (84). Od devet nestalih osoba iz prošlog tjedna, četiri su osobe pronađene. Policija još uvijek traga za Kristinom Begić, Romeom Horvatom, Zvonkom Ivekovićem, Petrom Manojlovićem i Martinom Marković.

Iz policije pozivaju građane koji imaju bilo kakve informacije o nestalima da im to dojave na besplatan broj telefona 192 ili osobno dolaskom u najbližu policijsku postaju. Profili nestalih osoba mogu se pogledati u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba na internet-adresi www.nestali.hr.

Policija se najčešće susreće s bjegovima iz odgojnih ustanova (domova) za djecu, bjegovima iz psihijatrijske ustanove, odlaskom iz doma zbog demencije ili duševne bolesti, nesrećama kod planinarenja, ronjenja, ribarenja, speleoloških pothvata i slično. Tu su bjegovi iz roditeljskih domova, odlazak od kuće da bi skitali, nestanak osobe kao posljedica kaznenog djela, ali i nestanci punoljetnih osoba koje dobrovoljno prekidaju veze s obitelji i cjelokupnim dotadašnjim životom da bi si stvorile “novi život”.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike