Osijek
OD SADA MANJE GUŽVE NA GAJEVOM

Novih 60 parking- mjesta uz tržnicu
Objavljeno 5. prosinca, 2016.

U prigodi obilježavanja Dana Grada, gradonačelnik Ivan Vrkić, zajedno s direktorom tvrtke Tržnica Antom Šimićem, otvorio je novosagrađeno parkiralište nasuprot glavne tržnice. Osječani, ali i Tržnica tako su dobili novih 60 parkirališnih mjesta. Do ovih mjesta dolazi se preko novog ulaza, također s rampom, iz Stepinčeve ulice, a kao i u ostalom dijelu parkinga, prvih sat vremena parkiranje je besplatno. Tržnica tako sada na raspolaganju ima ukupno 210 parkirališnih mjesta na tri lokacije. Vrijednost ove investicije je oko 1,5 milijuna kuna.

Direktor Šimić podsjetio je kako je inicijativa za ovu realizaciju to što postojeći kapaciteti nisu bili dovoljni, jer bilo je teško naći mjesto za parkiranje prilikom dolaska na tržnicu.

- Razgovarali smo s gradonačelnikom o mogućim rješenjima i evo, od ideje do realizacije proteklo je nekoliko mjeseci. Dobivamo novih 60 mjesta, uz postojećih 150, čime će se ubrzati i olakšati pronalaženje slobodnog parkirališta za kupce - rekao je Šimić. Za gradonačelinka Vrkića ova investicija ima višestruko značenje. Jedan od njih je svakako to što je ovime povećana protočnost i ubrzan prolazak kroz tržnicu.

- A dolaskom na tržnicu pruža se mogućnost nabave domaćih, zdravih proizvoda - podsjetit će Vrkić u svjetlu aktualnih zbivanja oko zdravstvene ispravnosti hrane koja potresa Hrvatsku.

Vrkić je skrenuo i pozornost na novouređeno autobusno ugibalište na Gajevom trgu, na kojemu sada može stajati i pet autobusa odjednom te nitko od putnika ili pješaka ne mora više istrčavati na cestu kako bi ušao u autobus.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

MUZEJ SLAVONIJE OBOGAĆEN SAZNANJIMA O ŽIDOVSKOJ BAŠTINI

Predstavljena Priča o nezaboravu

NEOBIČNA PROMETNA NESREĆA NA GRADILIŠTU NOVOG OBJEDINJENOG HITNOG PRIJEMA

Uletjela autom u rupu na gradilištu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 20. RUJNA NA SNAGU STUPILA NOVA PRAVILA KOJA VRIJEDE ZAUVIJEK

Zabranjeno autom u Tvrđu,
parkiranje samo za stanare

2

ULICA PETRA ZRINJSKOG U VIŠNJEVCU

Desetljeće bez kanalizacije

3

VALENTINA STANTIĆ (27), KNJIŽNIČARKA

Radim u jednoj od samo 30-ak muzejskih knjižnica u Hrvatskoj - u MLU-u