Regija
CRVENI KRIŽ SLATINA

Potrebitima 15 tona mandarina
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

SLATNA
U Gradskom društvu Crvenoga križa Slatina u tijeku je podjela mandarina dopremljenih iz doline Neretve posredstvom slatinske tvrtke Marinada, članice Agro Fructus Grupe.
U otkupnom centru tvrtke u Opuzenu tijekom studenoga radilo je 40 zaposlenika Marinade na poslovima sortiranja i pakiranja, odnosno pripremanja robe za tržište. Provođenje mjere povlačenja s tržišta proizvoda za slobodnu distribuciju (jabuka i mandarina), rezultiralo je dopremom 15 tona mandarina na slatinsko područje, koje se dijele potrebitima, odnosno građanima s minimalnim i nižim mjesečnim primanjima.
Podjela se vrši svaki radni dan od 11,00 do 14,30 sati iz privremenog skladišta u slatinskim mlinovima tvrtke Žito iz Osijeka. Osim ove pošiljke, Crveni križ Slatina u okviru iste mjere tijekom studenoga primio je donaciju od 8748 kg jabuka od OPG-a Vesne Bašić iz Čeminca i 6205 kg mandarina od OPG-a Roberta Mijoča iz Opuzena.
Prema riječima ravnatelja GDCK Slatina Vladimira Jelenčića, provođenje ove mjere osigurava očuvanje cijene voća i povrća na tržištu, a za proizvode povučene s tržišta proizvođačima osiguranje naknade za proizvod, sortiranje, pakiranje te transport do primatelja, ali istovremeno podiže standard građana koji su prepoznati kao ranjive skupine (učenici, bolesnici, primatelji socijalne pomoći i slično) tako da preko odobrenih primatelja dobiju kvalitetno voće u razdoblju od rujna do lipnja.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike