Osijek
OBILJEŽEN DAN GRADA

Učenici izlagali lampione,
Vatra zagrijala dlanove
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

Ove godine, 23. put zaredom, u povodu Dana grada Osijeka gradska Turistička zajednice priredila je izložbu lampiona u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije. Odaziv učenika bio je izvrstan.

- U ovoj aktivnosti sudjeluju sve osnovne škole s područja grada Osijeka. Svaka škola u svojim prostorijama obilježi Dan grada izložbom izrađenih lampiona. Deset najljepših lampiona škole dostavljaju u Dom tehnike, a oni su izloženi u Muzeju Slavonije na ovoj izložbi - kaže Ivo Grgić, tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka, ističe da je uz izložbu i ovaj put priređen prigodni program te proglašenje najboljih radova. Na kraju su se svi učenici počastili osječkom knedlom, koju su pripremili prof. Ivan Kelava i njegovi učenici iz Ugostiteljsko-turističke škole. Slatkim je paketima, pak, učenike počastila tvrtka Karolina.

U kategoriji Grad Osijek prvo mjesto osvojio je Marin Rašić (OŠ Višnjevac), drugi je Antonio Kelava (OŠ Grigor Vitez), a treća Lea-Karla Kapša (OŠ Franje Krežme). U kategoriji Osijek grad sporta prva je Rita Mutzhaus (OŠ Tin Ujević), drugi Ernest Tomić (OŠ Sv. Ane), dok je treći skupni rad učenika Centra Ivan Štark. U Otvorenoj kategoriji prvi je Antun Franjić (OŠ August Šenoa), druga je Katarina-Marija Radaković (OŠ Vijenac), a treći Antonio Gašparić (OŠ Retfala). Najmaštovitiji lampion napravila je Zoe Stober (OŠ Franje Krežme). Najviše “lajkova” na Facebooku osvojio je Fabijan Babić (OŠ Tin Ujević), što mu je donijelo i tablet. Drugo mjesto osvojila je Lucija Krstić (OŠ Tin Ujević), a treće Marija Mršo (OŠ Svete Ane).

Vesna LATINOVIĆ
BROJNE MANIFESTACIJE

Turistička zajednica grada Osijeka organizirala je smotru amaterskih pjevačkih zborova i vokalnih skupina na Trgu slobode. Smotra traje dva dana, a nastupaju zborovi osnovnih i srednjih škola, crkveni zborovi, udruge, kulturno-umjetnička društva i druge vokalne skupine. Otvorena je i godišnja izložba polaznika likovnih radionica, pričaonica i edukativnih igraonica za djecu Waldingeraonica u Galeriji Waldinger, a u Hrvatskom narodnom kazalištu održan je tradicionalni svečani koncert HKUD-a Željezničar. U restoranu Kopika održano je Hrvatsko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Slavlje za Dan grada završilo je koncertom grupe Vatra na Trgu Svetog Trojstva i gostujuće jazz-grupe Jazz-Thirteen iz prijateljskog grada Budimpešte - XII. okruga.

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike