Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Osječanke dočekuju lidera
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

Ovog je vikenda na rasporedu 8. kolo odbojkaške Superlige u obje konkurencije. Od osječkih “superligaša” na svom će parketu igrati ŽOK Osijek koji u subotu u maloj dvorani Gradski vrt ugošćuje Marinu Kaštela.

Nekompletne

Dvoboj je to četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe prvenstva i po tome derbi, no takvu kvalifikaciju u startu je odbacio trener domaćih odbojkašica Dario Fančović.

- Da smo kompletni, tada bismo mogli pričati o derbiju, no ovako oslabljeni možemo jedino pokušati pružiti što jači otpor najboljoj ekipi lige. Nakon 0:3 kod njih u prvom susretu, cijeli nastavak sezone vjerovali smo da im možemo uzvratiti na našem terenu, ali bez Ivane Grubeše i Ive Barunčić realnost je da su one apsolutne favoritkinje. Bile bi i da smo kompletni, jer imaju strašan roster, po dvije igračice na svakoj poziciji i nisu slučajno na prvom mjestu.

Ako je već pobjeda ili bar bod teško ostvariva misija, mogu li Osječanke dovoljno namučiti Kaštelanke da im bar uzmu set? I to bi bio poticaj Fančovićevim djevojkama jer je Marina Kaštela dosad u sedam dvoboja ispustila tek dva seta.

- Pokušat ćemo, sigurno se nećemo unaprijed predavati. One su pod imperativom, a s obzirom na to da ih nekih pet-šest godina nije bilo u Osijeku, sigurno se žele predstaviti u dobrom izdanju. Ako nam se pruži prilika, nastojat ćemo je iskoristiti - poručio je trener osječkih odbojkašica.

Odbojkašice Vukovara u subotu u 18 sati gostuju u Zagrebu kod Mladosti, a sat kasnije gostovanje će odraditi i Nova Gradiška kod Kaštele DC. U preostalom dvoboju Superlige sastaju se Rockwool i Poreč. U 8. kolu Prve lige igraju Olimpik - Dubrovnik, Rijeka CO - Azena Velika Gorica, Brda - Zadar i Drenova - Kostrena.

Po treće slavlje

U drugi krug Superlige odbojkaši Mursa-Osijeka kreću u Sisku, gdje igraju u subotu s istoimenim domaćinom u 15 sati. “Mursaši” su trenutno treći na tablici, s 14 bodova i samo jednim porazom (uz utakmicu manje), dok su Siščani četvrti s devet. Jasna je želja domaćina da eventualnom pobjedom smanji zaostatak za Osječanima, koji su ove sezone slavili u oba međusobna ogleda. Na startu prvenstva bilo je 3:1, a nedavno u Kupu 3:0 za Mursa-Osijek.

Trener Davor Meringer vjeruje i u treće slavlje svoje momčadi u službenim međusobnim dvobojima ove sezone, iako Osječani imaju određenih poteškoća u sastavu.

- Mislim da će kvaliteta i rad doći do izražaja, iako ćemo opet igrati u drugačijoj rotaciji. Razlog su ozljede pa ćemo ovaj put zaigrati bez libera. No, pripremali smo se posljednjih dana za takvu situaciju. Dobro se poznajemo, a i ovaj će put ishod najviše ovisiti o nama. Trebamo smanjiti pogreške, što bi uz našu veliku prednost dosad, dobar blok, trebalo donijeti rezultat u našu korist, bez puno turbulencija. Jasno je da Siščani imaju veliku želju za uzvratom jer smo ih ove sezone uz dva službena dobili i na turniru uoči starta prvenstva i veselim se iskušenju – poručio je uoči dvoboja trener „mursaša“.

U ostalim susretima Superlige igraju Rijeka - Mladost i Šibenik - Centrometal, dok je ranije igrano Karlovac - Mladost Ribola Kaštela 0:3. U 8. kolu Prve lige odbojkaši Broda u nedjelju u 16 sati dočekuju Zadar, a u ostalim susretima sastaju se Rovinj - Kitro Varaždin i Split - Medicinar.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike