Crna kronika
POLICIJA PRIJAVILA ČETIRI MLADIĆA

Otkrili vandale koji
su divljali Valpovom
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

VALPOVO

Temeljita istraga ipak je na kraju dala rezultata. Naime, policija je otkrila četiri vandala koji su u srpnju demolirali objekte u središtu Valpova.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnjak, 19-godišnjak, 18-godišnjak i maloljetnik u srpnju razbili izlog salona. Potom su na terasi ugostiteljskog objekta razbili staklene stolove i oštetili stolice te demolirali terasu drugog ugostiteljskog objekta u Valpovu. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a sumnjiči ih se da su počinili kazneno djelo 'oštećenje tuđe stvari'. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Kako su nam nakon vandalizma ispričali Valpovčani, vikendom u noćnim satima često se događaju slične stvari, no do srpnja nije nikada zabilježeno u tolikom opsegu.

Policija je u vrijeme kada smo pisali o vandalizmu u Valpovu dala i priopćenje u kojem je navedeno da su tri osobe, dva 20-godišnjaka i 21-godišnjak, uhićene zbog divljanja po Valpovu. Policija je navela da su mladići narušavali javni red i mir galamom u ugostiteljskom objektu u valpovačkoj Ulici bana Josipa Jelačića. Potom su bacali stolice s terase kafića na cestu te na kraju na parkiralištu u Valpovu razbili vjetrobransko staklo na parkiranom automobilu u vlasništvu 68-godišnjaka.S.Lacić/L.Aničić

ZATVORSKE KAZNE

Prema Kaznenom zakonu tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine. Međutim, ako je prouzročena veća šteta, Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Najčitanije iz rubrike