Mozaik
OSJEČKA TVORNICA PLETENINE

Mako konačno u središtu grada
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

Lijep dar poklonila je osječka tvornica pletenine Mako svom gradu i sugrađanima za rođendan. Otvorili su novu prodavaonicu u središtu grada, u Ulici Hrvatske Republike 26.

- Konačno smo u središtu grada, a to smo dugo željeli. Nadamo se da će nas Osječani prepoznati, da će kupovati hrvatsko i tako pomagati osječku proizvodnju - rekao je Igor Vidović, direktor tvrtke Mako, otvarajući novu prodavaonicu.

Zahvalio je svima koji su ih podržali i pomogli na realizaciji tog projekta.

- Prodavaonica u Divaltovoj 91 ostaje raditi na staroj adresi, a od 1. prosinca to je specijalizirani dućan s posebnom ponudom etnoodjeće, odjeće za posebne prigode (crnina, odjeća velikih brojeva) za žene i muškarce, dodala je Binela Vidović, voditeljica komercijale. U prosincu, mjesecu darivanja, pripremili su mnogo lijepih iznenađenja, a nagrade i popusti od 20 posto na svu odjeću, nisu izostali na otvorenju. Bila je gužva, jer svi su se željeli domoći vrhunskog komada odjeće iz Mako kolekcije jesen/zima 2016.

Tvrka Mako osim poduzentničkog djelovanja vrlo aktivno sudjeluje u podizanju kulturne svijesti u gradu. “Ponosni smo partner HNK u Osijeku i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića”, ističe dipl.ing Ana Piskač-Dimitrijević, šefica tehničke pripreme i marketinga.

Osim brojnih građana i štovatelja branda Mako, na svečanom otvorenju bile su glumice Ivana Gudelj, zaštitno lice branda Mako; Antonija Pintarić, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta, Anamarija Lovrenčić glumica i manekenka, čija figura krasi unutrašnjost trgovine. Gošća je bila i Loreta Anđelić, koja nosi titule kraljice fotogeničnosti Hrvatske 2015. i kraljice Sjevernog Jadrana. Na otvorenju je bio i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji nije krio zadovoljstvo zbog truda i energije tvrtke Mako, koja u ovim teškim vremenima pokazuje pozitivan primjer i daje nadu u bolje sutra. Svi posjetitelji uživali su u delicijama bistroa R&R i vrhunskim vinima vinarije Iuris obitelji Klasiček koji su vjerni partneri tvrtke Mako.

Vesna LATINOVIĆ
A KAKO JE SVE POČELO?

Osječku tvornicu pletenine Mako d.o.o. osnovao je 1990. godine dipl. ing. Mato Vidović. Od tada do danas uspješno djeluje na području dizajna i proizvodnje pletene, pamučne i vunene trikotaže. Uz modni dizajn, proizvode radnu i zaštitnu odjeću, kao i etnoprogram, na koji su posebno ponosni. Trenutačno zapošljavaju 45 djelatnika. Mako proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih materijala, mješavina vune i pamuka, a izrađuju i artikle od recikliranih prediva i 100 posto pamuka, jedinstvenih na tržištu. Proizvodi su ugodni za nošenje i primjereni osobama svih životnih dobi. Prisutni su na hrvatskom tržištu, u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj, Švedskoj, Austriji. Tvrtka Mako dobitnik je brojnih priznanja, Zlatne plakete za najuspješnije trgovačko društvo u županiji, Pečata grada Osijeka i mnogih drugih.

posjetitelji

UŽIVALO SE I U DELICIJAMA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike