Osijek
JELKA KUJUNDŽIĆ, VLASNICA SLASTIČARNICE “SUNČANA”

Za Jelkinu krempitu čekaju u redu i dolaze ju kušati i iz drugih gradova
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Godine nisu prepreka za uspješan rad - dokazala je umirovljenica Jelka Kujundžić kada je prije nešto više od dvije godine otvorila slastičarnicu “Sunčana”, koja je sada dobro poznata u Osijeku i okolici.

Skroman doprinos dali smo i mi u Glasu Slavonije pišući početkom ove godine o ovoj snažnoj, hrabroj i sposobnoj ženi, koja je, ne želeći mirovati u mirovini, sa svoje 64 godine krenula u poduzetnički pothvat. Pokrenula je tvrtku, založila svu svoju ušteđevinu i uzela kredit u banci te otvorila slastičarnicu “Sunčana” u jednoj od najljepših pješačkih zona u središtu Osijeka, u Sunčanoj ulici. Jelka je zaposlila četiri žene sa Zavoda za zapošljavanje (danas ih radi pet) i sa svojom slastičarnicom izgradila lijepu priču i mjesto prepoznatljivo po krempiti.

- Bilo mi je nepojmljivo čekati dan kada ću umrijeti. Iz obitelji sam radnika-stvaratelja, pa sam i ja takva - kazala je za naš list Jelka Kujundžić.

Kako je ispričala, još je sa 16 godina u Donjem gradu od tadašnjeg susjeda, slastičara Ivana Ambruša, dobila recept za krempite po kojima je bio nadaleko poznat. Krempite je dugo godina pripremala sebi i prijateljima, ne razmišljajući o tome da bi se mogla baviti tim poslom. Mnogo godina poslije sinula joj je ta poslovna ideja.

- Nisam požalila što sam krenula u ovaj posao. Naša je slastičarnica “Sunčana” postala poznata. Imamo mnogo kupaca, dolaze nam ljudi i iz okolice, krempite se traže i najčešće prodaju po narudžbi. Tvrtka posluje pozitivno, uredno isplaćujemo plaće i sve obveze. Drago mi je što sam nastavila tradiciju pripreme baš te krempite, prema Ambruševu receptu, i što će ona živjeti i nakon mene - naglasila nam je Jelka, otkrivši ovih dana, ekskluzivno, kako je u postupku zaštite svojeg specijaliteta pod nazivom Osječka krempita Jelke Kujundžić. I. Mikulić

SVE OD DOMAĆIH NAMIRNICA

Posebnost je Jelkine krempite u tome što se priprema isključivo od domaćih namirnica: krema je od mlijeka, brašna i svježih jaja. U kore ide pravi maslac, a na vrh prirodno slatko vrhnje. Također je pozitivna priča i o dobavljačima namirnica, jer svi su domaći, lokalni proizvođači.

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike