Regija
POLICIJA I ŠKOLARCI

U Iloku o sigurnosti u prometu, prvoj pomoći...
Objavljeno 1. prosinca, 2016.

S malim je školarcima u Iloku dan provela policija. Tamošnja OŠ Julija Benešića bila je mjestom održavanja cjelodnevne edukativno-preventivne aktivnosti za djecu osnovnoškolske dobi, a koja se odnosi na usvajanje prometne kulture i općenito samozaštitnog ponašanja. Izvedena je kazališna predstava “Prvi koraci u prometu” MAK teatra iz Zagreba, u sportskoj dvorani bio je prometni poligon, likovne radionice, upoznavanje s opremom i specifičnostima rada prometne policije, gledalo se pokaznu vježbu Interventne jedinice, slušalo predavanje o posljedicama neopreznog rukovanja minsko-eksplozivnim sredstvima, a zanimljv dio bio je i onaj o forenzičkoj kriminalistici. Sve to je omogućilo Ravnateljstvo policije MUP-a RH, odnosno Služba prevencije u suradnji sa Službom za sigurnost cestovnog prometa i PU vukovarsko-srijemskom. Ove aktivnosti provode se u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

– Prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito – poručili su iz PU.

Podršku programu dali su i pripadnici DVD-a Ilok koji su organizirali radionicu “Mali vatrogasci – vatrogasci naši prijatelji” i Crveni križ s interaktivnom radionicom “Mala škola prve pomoći”. Nakon stjecanja teoretskog znanja o prometnim znakovima i ponašanju u prometu, mali Iločani mogli su znanje i praktično primijeniti vožnjom u “Jumicar” mobilonom poligonu.S.B.

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike