Mozaik
OSJEČKA MODNA KUĆA

Lady's Choice: Nova vizija
Fashion Disordera
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Nova kolekcija za jesen/zimu dizajnerice Manuele Lovrenčić za njezin modni brend Fashion Disorder predstavljena je ovoga tjedna na potpuno nov način. Originalnom predstavljanju pridonijele su Manueline “celebrity” prijateljice koje su za potrebu ove prezentacije na jedan dan ostavile svoje poslove i postale modne stilistice. Lady's Choice bio je izvrstan način za predstavljanje jesenskih noviteta iz ponude Fashion Disordera jer je koncept bio zamišljen kao stilska instalacija gdje su poznate glumice Katarina Baban i Petra Dugandžić, uz pjevačicu Pamelu Ramljak te poznate blogerice i stilistice, kreirale stylinge s novitetima iz Manueline ponude. Lijepa glumica Katarina Baban već godinama surađuje s Manuelom pa se i ovaj put rado odazvala njezinu projektu.

- Oduševila me ideja da Manuela ima svoje ambasadorice koje njezinu kolekciju kombiniraju po vlastitom izboru te na taj način stiliziraju lutku u izlogu. Fashion Disorder vješto koketira s rokerskim stilom, koji meni privatno nije blizak, ali zato u svakoj kolekciji ima minimalno jedan komad koji je apsolutno savršen. Moram priznati da mi je nekoliko najdražih stvari u ormaru upravo iz Fashion Disordera. Iz ove kolekcije to je upravo postao prekrasni sivi kaput, u koji sam se zaljubila na prvi pogled - priznala je Katarina.

- Prije svega sam oduševljena osobnošću naše talentirane dizajnerice Manuela Lovrenčić, koja me na prvu privukla da uđem u njezinu modnu priču. Beskrajno je bilo zabavno odijevati lutke, kao da sam se s Katarinom Baban vratila u djetinjstvo. Manuelin modni izričaj mi je jako zanimljiv, pogotovo torbice i detalji s resama. Vesela je i puna boja i neuobičajenih krojeva, a budući da ja modu uvijek gledam kao igru, njezina je kolekcija za mene pun pogodak. Odabrala sam bordo torbicu, koja će me uvijek sjećati na ovo ugodno druženje - kazala je Petra.

Inače, projekt je nastao u suradnji sa zagrebačkim concept storeom DBOxX, u kojem Manuela prodaje svoje kreacije, te s osječkom modnom stilisticom i poslovnom ženom Ivanom Štakić, iz Udruge ljubitelja mode Migab.

- Ivana ima puno iskustva i lako prepoznaje ono što klijenti traže pa je preuzela dio marketinga i poslovanja Fashion Disordera te ga proširuje na mušku modu i stil, kako bih se ja u cijelosti mogla i dalje brinuti za ženski asortiman i modne dodatke koje izrađujem s gospođom Anicom Pucek Đuretić - dodaje dizajnerica.

Jesensko-zimska kolekcija spoj je mekih pletenih duksa u kombinaciji s čipkom te prelijepih asimetričnih suknji od ekokože. Kao hit sezone u ponudi Fashion Disordera su kardigan od pletiva i vune te bomber jakne, koje vole poznate instagram-djevojke Josipa Dragun i Petra Mamić, kao i pjevačice Pamela Ramljak i Žanamari Lalić. U ponudi su i kaputi od vunenog buklea s rezovima i detaljima od čipke i bordurama, koji će dati dodatni akcent svakom looku. Manuelina nova kolekcija može se pronaći i u ponudi Plato Concept storea u Puli te Polygon Concept storea u Salzburgu, na što je dizajnerica vrlo ponosna, a od proljeća bit će i na Cresu i u dalekom San Franciscu u Americi.

Tomislav LEVAK
Htjela sam nešto drukčije

- Dosadilo mi je klasično predstavljanje kolekcija na revijama, pa sam zamislila nešto malo drukčije. Željela sam modne instalacije koje se mogu pogledati kao na izložbi, a ulogu stilista prepustila sam mojim damama koje vole modu jednako kao i ja, koje su oduševljeno pristale postati stilistice i osmisliti svoj Fashion Disorder look - istaknula je dizajnerica Lovrenčić.

suradnja

SA ZAGREBAČKIH CONCEPT STOREOM DBOxX

Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike