TvObzor
PROSINAC NA HBO-u

Premijere hit-filmova i prigodni blagdanski program
Objavljeno 2. prosinca, 2016.
Osim brojnih filmskih naslova, tijekom prosinca gledatelji ce na HBO-u moci nastaviti pratiti nove epizode serija “Pustinja”, “Westworld” i “Rastava”

Djelomično temeljen na životu i usponu izumiteljice i zvijezde TV prodaje Joy Mangano, “Joy” je divlja priča o četiri generacije jedne obitelji, usredotočena na djevojku koja postaje žena koja je osnovala vlastitu poslovnu dinastiju. Film u kojemu glavne uloge tumače Jennifer Lawrence, Robert De Niro i Bradley Cooper na rasporedu je 4. prosinca u 20 sati.

“Malci”(Minions), koji je na rasporedu 11. prosinca u 20 sati, priča je o postanku koja prikazuje njihove nepredvidive osobnosti, tjelesnu građu i sparuje ih s jednako nezaboravnim ljudskim likovima.

Inspiriran istinitim događajima, “Povratnik“ (The Revenant) prikazuje epsku pustolovinu za preživljavanjem jednog čovjeka i izvanrednu moć ljudskog duha. U ekspediciji neucrtanom američkom divljinom legendarnog istraživača Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) brutalno napadne medvjed, a članovi njegova lovačkog tima ostave ga misleći da je mrtav. Kako bi preživio, Glass doživi i nezamislivu tugu i izdaju svog pouzdanika Johna Fitzgeralda (Tom Hardy). Povratnik je režirao i jedan je od pisaca scenarija glasoviti redatelj, dobitnik “Oscara” Alejandro G. Iñárritu, a premijera filma je 18. prosinca.

Obiteljska avantura “Knjiga o džungli” (The Jungle Book) donosi priču o Mowgliju, ljudskom mladunčetu koje je odgojila obitelj vukova, a premijerno će biti prikazana 25. prosinca.

Redatelj Joe Wright donosi priču “Pan: Putovanje u Nigdjezemsku” (Pan) koja prati 12-godišnjeg siročića Petra koji je namamljen u čarobni svijet Nigdjezemske, gdje pronalazi i zabavu i opasnost i na kraju otkriva svoju sudbinu – da postane junak koji će zauvijek biti poznat kao Petar Pan. Ova fantasy akcija premijerno će biti prikazana 26. prosinca.

Tijekom 24., 25. i 26. prosinca HBO je svojim gledateljima pripremio specijalan Božićni mix koji će zadovoljiti svačiji ukus. Gledatelji će tako moći uživati u hit-fimovima: Muppetova Božićna priča, Mali princ, Knjiga o džungli, Šifra U.N.C.L.E, Juhu-hu, Alisa u zemlji čudesa, Vrlo zapetljana priča, Muppeti, Legenda o medvjedu, Iron man 1,2 i 3, Ant man i mnogim drugim odličnim naslovima.

HBO je za posljednji dan stare godine, već tradicionalno, za sve ljubitelje sedme umjetnosti pripremio Novogodišnji film iznenađenja. Što je ove godine na programu, gledatelji HBO-a moći će provjeriti deset minuta nakon ulaska u Novu godinu. (N.K.)

 
SPECIJALI

Dodjela Europskih filmskih nagrada 2016. bit će prikazana 17. prosinca u 19 sati na HBO 2. Razne aktivnosti Europske filmske akademije svake godine kulminiraju svečanošću Europskih filmskih nagrada. S ukupno 21 kategorijom, Europske filmske nagrade svake godine odaju počast najvećim dostignućima europske kinematografije. Snimljen u kazalištu Vic u Chicagu, stand-up specijal “Peter Holmes: Lica i zvuci” predstavlja Petea Holmesa koji glumi i u humorističnoj HBO-ovoj seriji producenta Judda Apatowa, “Crashing”, o njujorškom stand-up komičaru prisiljenom razmisliti o svome životu.

PREMIJERA DOKUMENTARCA

“Maraton: Bombaški napad na Dan patriota” pripovijeda dramatičnu priču o terorističkom napadu na Bostonski maraton u travnju 2013. kroz iskustva pojedinaca čiji su životi time bili pogođeni. U rasponu od događaja tog dana do izricanja smrtne kazne Dzhokharu Tsarnaevu, film prikazuje nadzorne snimke, isječke vijesti, kućne filmove i ekskluzivne intervjue s preživjelima i njihovim obiteljima, kao i prvim ljudima na terenu, istražiteljima, vladinim dužnosnicima i novinarom iz „Boston Globea“ koji je dobio Pulitzerovu nagradu za izvještavanje o bombardiranju.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike