TvObzor
ZLOCČESTI DJED MRAZ 2

Nastavak vulgarne i mračne komedije
Objavljeno 2. prosinca, 2016.
Film je režirao Mark Waters prema scenariju Johnnyja Rosenthala i Shaune Cross, prema likovima Glenna Ficarre i Johna Reque

Dobitnik Oscara Billy Bob Thorton vraća se na velike ekrane u ulozi Willieja Sokea, omiljenog antiheroja u “Zločestom Djedu Mrazu 2”. Pun jeftinog viskija, pohlepe i mržnje, Wille opet ujedinjuje snage sa svojim agresivnim patuljastim partnerom Marcusom (Tony Cox), kako bi opljačkali dobrotvornu božićnu večeru u Chicagu. Pridružuje im se i “klinac” – debeljuškasti i veseo Thurman Merman (Brett Kelly), jedina, sto kila teška, sunčeva zraka u Williejevom životu koja u njemu budi tračak humanosti.

Kad im se pridruži Kathy Bates, dobitnica Oscara, Zlatnog globusa i Emmyja, u ulozi Williejeve grozne majke Sunny Soke, Willie se mora suočiti sa svojim potisnutim osjećajima. Muškobanjasta vrhunska kuja, Sunny je postavila bandi više ciljeve, a snizila standarde zločinačkog ponašanja. Willie se također još više upetlja u probleme kad počne žuditi za uštogljenom i raskošnom ljepoticom Diane, koju glumi Christina Hendricks, ravnateljicom humanitarne udruge sa srcem od zlata i libidom od čelika.

“Zločesti Djed Mraz” premijerno je bio prikazan 2003. godine, kao nezavisna, neobična i mračna komedija koja je neočekivano zaradila 60 milijuna dolara na domaćem tržištu. Priča o ciničnom lopovu koji se svake zime maskira u Djeda Mraza kako bi s partnerom Marcusom opljačkao robne kuće, osvojila je srca mnogih gledatelja.

Producent Geyer Kosinski još se od prvog filma, kojeg je također producirao, trudio snimiti nastavak. “Prošlo je mnogo vremena od prvog filma i bilo je teško pokrenuti projekt,” objasnio je Kosinski. “Sve se događa s razlogom i vrijeme koje je prošlo dok se film nije snimio zapravo se pokazalo korisnim”.

“Zločesti Djed Mraz 2” možda je vulgaran, ali njegov uspjeh temelji se na nečemu dubljem. Svatko u ovom filmu ima vrlo složenu prošlost, bez obzira na to radi li se o pričama za koje saznate kroz radnju, ili o pričama koje glumci stvore u svojoj glavi o likovima – sve to utječe na scene u filmu”, rekao je Andrew Gunn, producent filma.

Billy Bob Thornton vjeruje da je upravo mješavina ozbiljnog i smiješnog ključna za uspjeh Zločestog Djeda Mraza 2. “Ovih dana čini se kao da filmovi smiju biti samo jedna stvar. Ako snimate dramu mora biti u potpunosti ozbiljna, a ako snimate komediju morate biti u potpunosti ludi. Veliki filmovi koje smo voljeli dok smo odrastali uvijek su bili spoj svih tih stvari. Ova komedija je ponekad vulgarna, ponekad lagana, ali ima duboku emocionalnu srž.” (N.K.)

 
NOVI LIKOVI

Kathy Bates je ljubiteljica prvog filma, a u nastavku je preuzela ulogu Sunny Soke, majke Willieja Sokea. Bates i Thornoton zajedno su smislili zajedničku prošlost njihovih likova. “Pomislila sam da su sigurno jednom bili dio nekakvog cirkusa,“ rekla je Bates. “Kad smo se našli, ispalo je da je Billy Bob dobio istu ideju, jer odgovara tome da su okorjeli ljudi koji su vjerojatno proveli mnogo vremena putujući naokolo i varajući ljude, dok je Billy Bob bio odjeven u elfa, a Sunny u ženu Djeda Mraza.

Christina Hendricks glumi Diane Hastings, fatalnu ženu koja privuče pozornost Willieja.” Hendricks je uživala u svojoj ulozi. “Imala sam sreće, pročitala sam scenarij i doživjela ga onako kako će ga doživjeti publika,” rekla je Hendricks. “Diane je počela raditi za humanitarnu udrugu Giving City, koja pomaže beskućnicima i mladoj djeci. Stvarno se trudi biti dobra osoba, ali potiskuje svoje osjećaje i Willie će joj pomoći da to shvati.”

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike