TvObzor
RTL TV: NOVA SEZONA “TRI, DVA, JEDAN – PECI!”

Počelo snimanje najslasnijeg showa RTL-a
Objavljeno 2. prosinca, 2016.
Voditeljica Sanja Doležal i clanovi žirija - Tomislav Špicek, Žakline Troskot i Tea Mamut, upoznali su novih deset parova

U raskošno uređenom studiju Jadran filma počelo je snimanje nove sezone slastičarsko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!'. Voditeljica Sanja Doležal i članovi žirija, Tomislav Špiček, Žakline Troskot i Tea Mamut upoznali su novih deset parova natjecatelja koji će se boriti za titulu najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske.

“To što sam član žirija u “Tri, dva, jedan – peci!” novi je trening za mene, ali ja se brzo naviknem na sve. Još kada su uz mene ovako lijepe i stručne dame kao što su Žakline i Tea, ja bih mogao snimiti i sto epizoda!“, oduševljeno je priznao Tomislav Špiček.

Njegovo iskustvo u showu neće biti od koristi samo natjecateljima, nego i voditeljici Sanji koja je Špičeku čak virila iznad ramena dok je natjecateljima održao kratki tečaj kako pravilno filetirati naranču.

“Obožavala sam gledati sve sezone serijala “Tri, dva, jedan”, jer show ima toplinu, a s druge strane i gledatelji i natjecatelji imaju šansu naučiti nešto novo. Među njima sam i ja koja se, nakon 30-ak godina boravka u kuhinji, utvaram da sam odlična kuharica. Tek onda kada vidiš prave majstore na djelu i kada čuješ savjete, shvatiš da imamo još jako mnogo za naučiti. Nisam majstor od slastica, ali sam u ovih nekoliko dana snimanja zapisala mnogo savjeta. Tek sad mi je jasno zbog čega mi se krema uvijek zgruda i što je potrebno za odličan ganache. Iako nisam pravi slastičar od zanata, natjecateljima itekako mogu pomoći kada im je teško, hrabriti ih tijekom duela, zagrliti i utješiti, i naravno s njima zapjevati i zaplesati. A nekad je i to dobro u kuhinji!“, kroz smijeh objašnjava omiljena voditeljica s malih ekrana. Mlada i vrlo uspješna slastičarka Tea uvjerava nas kako je u moru zanimljivih natjecatelja još prerano govoriti o favoritima.

“Tek smo krenuli sa snimanjem i teško je reći postoji li među natjecateljima jedan par koji se izdvaja od ostalih, a za kojeg možemo reći da je 'nebrušeni slastičarski dijamant'. Iako ima jako zanimljivih kandidata, svih deset mora proći zadatke, tako da će ovo biti veliki izazov i za njih, kao i za nas kao mentore i članove žirija. Osim što ćemo ih ocjenjivati, naš je zadatak i da natjecateljima ukažemo na pogreške.” I priznata poduzetnica i vlasnica slastičarnice “Amelie” otkriva kako žiri žarko žei da natjecatelji otiđu iz showa s bar osnovnim znanjem o slastičarstvu, jer se upravo zbog neznanja događaju pogreške. “U slastičarstvu moraš poznavati osnove bez kojih ne možeš graditi cijelu priču o kolaču ili torti. Slastičarstvo se u posljednje vrijeme jako razvija i pojedini slastičari znaju se zaigrati i iznenada jednom sitnicom promijeniti izgled ili okus kolača. Međutim, kada nemaš tu osnovu, onda ne znaš gdje se možeš razigrati i tu obično nastaje kiks. Što li nam to pripremaju natjecatelji koji traže put do naslova najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske i nagrade od 50.000 kuna? Doznat ćemo uskoro na RTL-u. (N.K.)

 

l Elizabeta Vrban i Admira Eibek iz Rijeke

Elizabeta i Admira upoznale su se prije sedam godina. Elizabeta je često dolazila k Admiri na posao donoseći joj kolačiće i pritom se nadajući da će tako pobliže upoznati djevojku u koju se njezin sin silno zaljubio. Obje vole kuhati, no nikada nisu to činile zajedno.

l Jakov Brekalo (Zagreb) i Domagoj Turkalj (Karlovac)

Jakov i Domagoj dugogodišnji su prijatelji i cimeri koji vole kuhati u slobodno vrijeme. Obojica su odlični timski igrači, spremni na rizike. Dok je Domagoj vrlo inovativan kada su u pitanju preinake slastičarskih recepta, Jakov se diči svojim receptom za savršen macaron.

l Jasna Azinović (Igrišće/Jakovlje) i Anita Husanović (Zagreb)

Jasna je vrlo kreativna osoba i pravi radoholičar. Njezina najveća osobina je što može u jednom trenutku raditi više stvari odjednom , a mana emotivnost i netolerancija na stres. Kći Anita je njezina suprotnost - vesela, komunikativna i odlučna samohrana majka troje djece, koja se itekako zna boriti sa svakodnevnim stresom.

l Katija Cikojević (Split) i Kristina Piantanida (Orebić)

Katija i Kristina tipične su Dalmatinke, snažne, ambiciozne i uspješne žene koje svoju obitelj uvijek stavljaju na prvo mjesto. Obje prijateljice su perfekcionistice koje se odlično snalaze pod pritiskom i ne prihvaćaju ništa drugo osim pobjede. Upoznale su se prije 20 godina na jednom vjenčanju, na kojem su obje nosile istu haljinu i mladencima poklonile isti dar - tortu.

l Krešimir Guć i Tomislav Borg iz Zagreba

Krešimir i Tomislav upoznali su se na audiciji. Kada su njihovi parovi odustali od snimanja, Krešimir i Tomislav odlučili su zajedno pokušati doći do titule najboljeg amatersko-slastičarskog para. Obojica su opušteni, vrlo komunikativni i samouvjereni.

l Luca Topić i Mihajela Topić iz Klinča Sela

Ove vrlo domišljate i simpatične djevojke priznaju da im je nestrpljivost najveća slabost, pogotovo u kuhinji. Kuhanjem uveseljavaju i sebe i druge, a najviše kada za svoje najmilije pripreme neodoljive deserte. Često kod kuće kuhaju zajedno, stoga su uvjerene da u showu neće imati većih problema.

l Marijana Šuštić (Zagreb) i Dubravka Kolarić (Samobor)

Marijana i Dubravka poznaju se već sedam godina, a zajedno kuhaju posljednje četiri. Kuhanje ih jako veseli jer ne kuhaju iz potrebe, nego zbog zadovoljstva. Obje su simpatične, vesele i nasmijane žene koje se stresa rješavaju jedući kolače „koje su netom pripremile“.

l Marijana Krajina i Tomislav Golić iz Zagreba

Marijana i Tomislav u vezi su osam godina, vole pomagati drugima i putovati. Marijana voli peći slastice, najviše sitne, tradicionalne kolačiće i one s mnogo kreme. Tomislav joj pomaže u pripremi zahtjevnijih torti, no priznaje da je već postao pravi majstor u pripremi božićnih delicija.

l Tamara Hranić i Igor Hranić iz Osijeka

Igor je bivši sudionik showa “Tri, dva, jedan – peci!”. Njegov put do titule najboljeg slastičara amatera zaustavio se baš pred finale, no to ga nije obeshrabrilo da pokuša ponovno, ovaj put zajedno sa sestrom Tamarom. Ako pobijede, brat i sestra rado bi otvorili prodavaonicu slastica temeljenih na zdravoj prehrani od konoplje i voćnih smootieja.

l Valentina Mišković (Škiljevo) i Kristina Pilko Demirkiran (Rijeka)

Unatoč razlici u godinama, Valentina i Kristina najbolje su prijateljice koje su se upoznale kao radnica i šefica, a završile kao mladenka i djeveruša. Obje su velike hedonistice i uživaju u pečenju kolača, zabavne su i komunikativne.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike