Sport
NOVOM ČOVJEKU KAPETANSKA VRPCA

Matković kapetan momčadi
Objavljeno 1. prosinca, 2016.
Cibalia nikada nije izgubila utakmicu u Vinkovcima protiv Lokomotive

Nogometaši Cibalije u ponedjeljak su imali slobodan dan, a do susreta s Lokomotivom u subotu u Vinkovcima odradit će četiri popodnevna treninga. S obzirom na kraj sezone, razumljivo je da momčad ne treba dodatno “gaženje”, već se održava forma i tjelesna pripremljenost bar na sadašnjoj razini snage kako bi do kraja polusezone izdržala na određenoj razini. Očekivali bismo da se Siniša Sesar ne odlučuje za neke teže vrste treninga. Međutim, v. d. trenera Cibalije nas je razuvjerio:

- Odradili smo u utorak jedan malo teži trening kako bismo održali kondiciju do kraja polusezone, a mogu reći da smo u posljednja tri tjedna digli snagu za bar desetak do 15 posto. No, pripremamo se normalno kao i za svaku utakmicu, a jedina je možda razlika u taktičkom smislu jer igramo kod kuće i želimo pobjedu.

Momčad Cibalije u Rijeci je odigrala dobro jedno poluvrijeme, i to drugih 45 minuta. Gledajući u cjelini utakmice s Osijekom i Rijekom, situacija je zrela za neke promjene, samo je upitno ima li s kime trener Sesar krenuti u takve promjene. Igrački kadar je takav kakav je, pa su mu mogućnosti limitirane. Možda tek može mijenjati jednog ili dvojicu igrača.

- Promjene će sigurno biti u odnosu na Rijeku. Igramo kod kuće i sigurno će formacija biti napadačka, a u tom smislu će vjerojatno u špicu oporavljeni Šimunac. Možda bude još koja promjena, ali za sada nije sigurno. Ima još do utakmice vremena, a možda se u međuvremenu nešto pozitivno ili ne daj Bože negativno dogodi, pa budemo morali mijenjati sastav.

U prvoligaškoj konkurenciji Cibalia nije izgubila utakmicu u Vinkovcima protiv Lokomotive, ali niti igrala neodlučeno. Tradicija je na strani nogometaša Cibalije, koji ju vjerojatno žele i očuvati?

- Uzdamo se u tradiciju, a želja je svih nas da je i nastavimo. Očekujem od igrača da od prve minute igraju maksimalno žustro i agresivno, ali jako oprezno i koncentrirano da nam se ne događaju pogreške koje nas prate u posljednje vrijeme.

Stalno spominjemo obranu Cibalije i napominjemo kako je primila najviše pogodaka u ligi. Stog je Sesar u idućoj utakmici ipak odlučio uvesti jednu novinu.

- Stalno razgovaramo i pokušavamo im dići nivo koncentracije naše obrane kako nam se pogreške ne bi ponavljale u takvom opsegu. Da, novina je da će kapetansku vrpcu na utakmici s Lokomotivom nositi vratar Mladen Matković, koji je drugi dokapetan. Malo ćemo rasteretiti Zgrablića toga kako bi što opuštenije igrao. Možda mu je uloga kapetana upravo i bila teret - za kraj je otkrio Sesar.

Siniša Sesar

v. d. trenera Cibalije

U susretu s Lokomotivom kapetansku vrpcu nosit će vratar Mladen Matković. Malo ćemo rasteretiti Zgrablića toga kako bi što opuštenije igrao.

Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike