Regija
NAJVEĆA PREDSTAVA S KONJIMA U HRVATSKOJ

Peti Božićni bal lipicanaca
u Ergeli Đakovo
Objavljeno 30. studenog, 2016.

Državna ergela lipicanaca Đakovo peti put organizira glazbeno-scensku predstavu s konjima prigodne božićne tematike u kojoj sudjeluju jahači, vozači i statisti u raskošnoj baroknoj odjeći, ovaj put pod nazivom “Veliko putovanje”. Božićni bal lipicanaca, kako se već tradicionalno naziva ova predstava, održat će se u subotu, 17. prosinca, u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu, a gosti su Ergela Lipica iz Slovenije i Udruga lipicanska barokna raskoš, te brojni performeri.

- U predstavi očekujemo oko 60 sudionika, 30 konja, a ukupno će se koristiti oko 120 kostima. Interes je iznimno velik, već sada je prva predstava gotovo u potpunosti rasprodana, ostalo je još nešto karata za drugu predstavu - pojašnjava ravnatelj Ergele Nidal Korabi, koji ne želi iznijeti cijelu radnju predstave, no ipak otkriva neke detalje.

- Tema ovogodišnjeg bala je veliko putovanje lipicanca. Htjeli smo zapravo povezati priču s 510. obljetnicom Ergele, želja nam je bila da u ovoj godini zaokružimo priču koja je jako važna za Đakovo. Riječ je o najvećoj predstavi s konjima u Hrvatskoj, u organizaciju su uključeni apsolutno svi djelatnici Ergele Đakovo sa svim raspoloživim konjima - kaže Korabi.

Predstava će biti prikaza u dva termina, prvi je u 17, a drugi u 20 sati. Cijena ulaznice je 80 kuna za sjedenje, a 40 kuna za stajanje.

Na prostoru ispred jahaonice održat će se Adventski sajam, gdje će lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva nuditi svoje autohtone proizvode, kao i proizvode prigodne za vrijeme došašća.

- Sve je to zajedno jedan dio zimske ponude Ergele Đakovo, koju iz godine u godinu proširujemo. Vjerujemo da ćemo tu priču oko Božićnog bala, ali i oko cjelokupne ponude, u prosincu svake godine nadograđivati i proširivati. Adventske vožnje već su tradicionalne, a od prošle godine krenuli smo i s jahanjem u vrijeme adventa, što nastavljamo i ove godine - kaže ravnatelj Korabi. M. Muškić

U predstavi će nastupiti 60 sudionika, 30 konja, koristit će se 120 kostima

Veliko putovanje lipicanca zaokružuje priču o 510 godina Ergele

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike