Sport
DIZANJE UTEGA - JUNIORSKO PH

Slavonske nade blistale u Vukovaru
Objavljeno 30. studenog, 2016.

Klub dizača Vukovar slavi vrijedan jubilej, šest desetljeća dizačke aktivnosti održavaju se u gradu na Dunavu. Stoga je Hrvatski dizački savez slavljeniku dodijelio i organizaciju juniorskog prvenstva države. Uoči izlaska na podij prvih natjecatelj(ic)a, predsjednik HDS-a Damijan Krklec uručio je plaketu domaćinu, ali i tajniku i treneru Vukovara Milanu Kordiću, koji je pola stoljeća vezan uz dizačke aktivnosti grada s bogatom tradicijom.

Da se KDU Vukovar ne mora brinuti za budućnost svjedoče i odlični rezultati njihovih mladih članova, koji su ukupno osvojili 27 medalja, te srušili dva državna rekorda. U konkurenciji juniorki, Vukovarke nemaju premca u ekipnoj konkurenciji, a osvojeno je po sedam zlatnih i srebrnih odličja, te pet brončanih, dok su juniori priskrbili tri naslova, te pet drugih mjesta. Prvakinje Hrvatske su Nataša Dermiček do 48 i Lucija Gračanin do 63 kilograma u sve tri dizačke discipline, dok je Ana Crnjac u kategoriji +75 kg slavila u izbačaju. Po tri srebra osvojile su Jelena Magdalena Topolovec (do 48 kg) i Mirela Čanak (do 75), jednu je zaslužila Lorena Matin (+75 kg), koja je uzela i jednu broncu, kao i Barbara Topolovec (do 58 kg). Prvak Hrvatske kod dizača je Dražen Vidić do 56 kg (tri zlata), Mario Rogić osvojio je tri srebra do 56 kg, a Rado Bosić jedno manje u kategoriji do 77 kilograma. Na postolju nisu završili Josip Džaja, koji je bio šesti do 77 kg, dok je Zdenko Prokop do 85 kg završio na petom mjestu.

U konkurenciji juniora ekipna je titula pripala splitskoj Mataduri, a uspješne nastupe odradio je i dvojac osječke Slavonije. U kategoriji do 69 kg dominirao je Antony Krišto u sve tri discipline, a Luka Staščik je u kategoriji do 105 kg uzeo jedan naslov prvaka i dva druga mjesta. N.B.

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike