Osijek
OŠ “VIJENAC” OBILJEŽAVA DAN ŠKOLE

Otvorena izložba likovnih radova učenika na temu voda
Objavljeno 29. studenog, 2016.

Ovaj tjedan OŠ “Vijenac” obilježava Dan škole. Tom prigodom predstavljaju aktivnosti koje su radili u radionicama, gdje su istraživali vodu u različitim predmetnim područjima. Tema je svih aktivnosti “Četiri elementa – voda, vatra, zemlja, zrak”.

Jučer je u školi otvorena tematska izložba likovnih radova učenika. “Mi smo e-Škola, stoga su učenici i učiteljica likovne kulture pokazali kako se digitalna tehnologija može primijeniti u likovnoj kulturi. Naši daroviti likovnjaci snimali su nastanak likovnog rada u vodi te crtali smrznutu vodu, sve na tabletu”, kaže Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ “Vijenac”.

Svoj doprinos dali su i učenici od 1. do 4. razreda, koji su slikali vodu tehnikom akvarela i tempere, nastavljajući slikati izrezani kadar, savijali papire i izrađivali origami jedrilice i kišobrane te izradili pozivnice za Dan škole. Bilo je vrlo zanimljivo i kreativno.

Ravnateljica Vesna Vrbošić ističe da su svi učenici sudjelovali u radionicama na temu vode. Tako su učenici razredne nastave, između ostaloga, naučili pjevati pjesmu o vodi uz znakovni jezik, istraživali koliko je vode potrebno za izradu nekog prehrambenog proizvoda ili odjevnog predmeta, a najzanimljiviji je bio pokus tornada u boci.

Oni stariji bili su podijeljeni u skupine prema nastavnim predmetima. U području hrvatskoga jezika pisali su pjesme o vodi kroz četiri godišnja doba, skupina engleski jezik istraživala je pisce koji su o vodi stvarali na tom jeziku, na njemačkom jeziku istraživali su riječi povezane s vodom, na albanskom upoznali kulturno–povijesnu baštinu grada Prizrena, a na makedonskom pjevali pjesmu o vodi. U srijedu, 30. studenoga, u 17.30 sati, u dvorani Doma Hrvatske vojske bit će predstavljen program “Četiri elementa – voda, vatra, zemlja, zrak”. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike