Osijek
IZABRANI NAJLJEPŠI BALKONI I OKUĆNICE

Cvijeće daje dušu gradu i njegov je novi brend
Objavljeno 30. studenog, 2016.

Turistička zajednica grada Osijeka organizirala je svečanost proglašenja najuspješnijih sudionika akcije Biramo najljepše uređen balkon i okućnicu, u hotelu “Osijek”. Ova svečanost tradicionalno se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Osijeka, a najuspješnijim sudionicima ovogodišnje akcije nagrade uručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

- Jedna od temeljnih zadaća Turističke zajednice jest poticanje aktivnosti za poljepšanje grada, što ovom akcijom i činimo te pridonosimo gradu kao još ljepšoj turističkoj destinaciji. Akciju iz godine u godinu širimo, uvodimo nove kategorije, od sljedeće godine očekujemo da nam se pridruže i oni najmlađi, djeca iz vrtića i još više učenika iz osnovnih i srednjih škola - rekao je Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka, pozdravljajući uzvanike i sudionike akcije Biramo najljepše uređen balkon i okućnicu.

Svim sudionicima akcije, a posebno pobjednicima, čestitao je gradonačelnik Vrkić te istaknuo: “Vi ste najljepši dio Osijeka, cvijećem dajete dušu gradu, stoga želim da ova akcija postane naš brend te da i drugima pokažete vaše umijeće”. Dodao je da je Grad pokrenuo inicijativu za aktivno ozelenjavanje grada. To se već može vidjeti u Crkvenoj ulici, gdje grad sadi, a građani održavaju zelenilo. Gradonačelnik je najavio posebnu brigu o parkovima i perivojima u 2017. godini te najavio još jedan novi park u gradu.

A tko su nagrađeni? U kategoriji Prozor prvo mjesto osvojila je Jasna Lačanin, druga je Patricija Burazin, dok je treće mjesto osvojila Ljiljana Čordašev. U kategoriji Predvrt prva je Katica Rak, druga Snježana Bedžula, a treće mjesto osvojili su Jovanka i Jure Katura. U kategoriji Balkon prvo mjesto osvojila je Elizabeta Zorica, drugo mjesto Biserka Ergotić, dok je treće mjesto osvojila Rose Žuro. U kategoriji Cjelovito rješenje prva je Helena Smiljan, druga Dijana Ocvirk, a treće mjesto osvojila je Verica Nevistić.

U kategoriji Zatvoreno dvorište prvo mjesto osvojila je Katica Paić, druga je Katica Blažetić, a treća Marija Terzić. U kategoriji Detalj vrta prvo mjesto osvojila je Veronika Marić, a drugo Snježana Bedžula. U kategoriji Školski vrt nagrađene su dvije osnovne škole, OŠ Ivana Filipovića i OŠ “Višnjevac” te jedna srednja škola, Poljoprivredno-veterinarska škola. Program je vodio Dražen Dragušica, a na kraju su se sudionici akcije počastili Osječkom knedlom.

Vesna LATINOVIĆ
VAŽNOST TIMSKOG RADA

Svake godine o najboljima odlučuje ocjenjivački sud, kojeg čine predstavnici struke i osječkih medija. Ove godine to su bili: Roberta Sorić, Agroglas, prilog Glasa Slavonije; Ksenija Zelenić, HRT-Centar Osijek; Stjepan Gisler, Unikom – Zelenilo; Alka Turalija, Poljoprivredni fakultet; Jasenka Vizentaner, Čarobni tim; Gorana Spajić, Poljoprivredno-veterinarska škola Osijek i Vesna Latinović, Glas Slavonije. Zadatak nije bio lagan, a o pobjednicima su odlučivale nijanse. No, ističe prof. Alka Turalija, iznimno je važan timski rad, jer sudionici akcije razmjenjuju sadni materijal i uče jedni od drugih.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike