Crna kronika
UHIĆEN 43-GODIŠNJAK

Osječki ilegalac orobio
lokalne prodavaonice
Objavljeno 29. studenog, 2016.

OSIJEK

Nakon temeljite istrage, Policijska uprava osječko-baranjska osumnjičila je 43-godišnjeg muškarca za dva razbojstva i jedan pokušaj razbojstva. Sva nedjela počinio je u drugoj polovini studenoga. Prvo razbojstvo zbilo se 16. studenoga u večernjim satima u trgovini na Gornjodravskoj obali. Žrtvama je prijetio nožem.

- Nepoznati muškarac je prijeteći hladnim oružjem od trgovkinje ukrao šestotinjak kuna. Dva dana kasnije, 18. studenoga, identično kazneno djelo evidentirali smo u Dubrovačkoj ulici, gdje je također nepoznati muškarac prijeteći hladnim oružjem ukrao 2600 kuna - doznajemo od Tomislava Galla, voditelja Službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske.

Policijski inspektori odmah su posumnjali kako je riječ o istom pljačkašu, koji nije mirovao, nego je 24. studenoga pokušao opljačkati djelatnicu pekarnice u Strossmayerovoj ulici. No, u jednom je trenutku pljačkaš odustao od svog nauma i dao se u bijeg. O tome je obaviještena policija i uslijedila je potraga koja je brzo dala rezultata. Zahvaljujući kvalitetnom opisu, ophodnja Druge policijske postaje ubrzo je zaustavila i privela 43-godišnjaka u Prvu policijsku postaju Osijek gdje je nad njim započelo kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako je 43-godišnjak neprijavljeno boravio u Osijeku, i to u blizini opljačkanh objekata. Zanimljivo, dosad nije evidentiran po činjenju kaznenih djela. Sada mu slijedi sudski postupak i ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu 3 - 12 godina zatvora.

- U ovoj godini imali smo evidentirano 20 razbojstava. Razriješili smo ih 18, od čega su dva iz prethodnog razdoblja - rekao je Gall.

Osječka je policija bila uspješna u rješavanju razbojstava i u listopadu. Krajem prošlog mjeseca u poslovnicu Hrvatske lutrije u Strossmayerovoj ulici u osječkoj Retfali upao je nožem naoružan pljačkaš koji je od djelatnice ukrao više desetaka tisuća kuna. Uslijedila je policijska istraga koja je brzo došla do 23-godišnjaka koji je prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske.

Riješeno je i razbojstvo koje se dogodilo krajem listopada u trgovini u osječkom naselju Jug II. Dvojica 20-godišnjaka, odjevena u tamnu odjeću i s crnim kapama na glavi, ušla su u trgovinu i uz prijetnju metalnom palicom, a potom i odgurivanjem trgovkinje, otvorila blagajnu i iz nje uzela te zadržala 2600 kuna. Policija ih je brzo pronašla i prijavila.

Milan BUGARIĆ

zbog 3200 kn

PLJAČKAŠU PRIJETI 3 - 12 GODINA ZATVORA

PLJAČKA U ZADUBRAVLJU

Pljačka je zabilježena i na slavonskobrodskom području. Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, u petak oko 19.50 sati nepoznata maskirana osoba ušla je u trgovinu u Zadubravlju i uz prijetnju hladnim oružjem iz ruku 54-godišnjaka istrgnula više stotina kuna. Pljačkaš je s plijenom pobjegao u nepoznatom smjeru. Pritom, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je obavila očevid na mjestu pljačke i traga za razbojnikom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike