Mozaik
11. KATARINSKA ZABAVA U VINKOVCIMA

Nagradili istaknute sugrađane
Objavljeno 28. studenog, 2016.

Pod pokroviteljstvom župana Bože Galića i Vukovarsko-srijemske županije, a u organizaciji Građanskog društva “Moji Vinkovci”, organiziran je 125. društveni ugodnik 11.Katarinska zabava s dodjelom nagrada “Moji Vinkovci” u Restoranu Orion u Vinkovcima.

Građansko društvo Moji Vinkovci osnovano je 7. veljače 2006. godine, kao nasljednik Austro-Ugarskog društva “Veseli pustinjak” iz 1887. godine. Zadatak tadašnjeg društva bila je organizacija zabava u cilju prikupljanja novca za pomoć siromašnim učenicima, kao što je danas Katarinska zabava, koju ovo društvo organizira sa sličnim ciljem, ali svake godine nastoje nagraditi i istaknute sugrađane u cilju promicanja ideja, kreativnosti i marljivosti kroz nagradu “Moji Vinkovci”.

Gastrovečeri

U sklopu manifestacija članovi Društva tiskaju časopis “Moji Vinkovci”, koji je jedinstven u Hrvatskoj, organiziraju gastrovečeri s ciljem promicanja gastronomije, no ono što je svakako posebnost to je Ugodnik večeri -  Večer poezije i pjevanih pjesama. Sve je uvodno pozdravio Martin Grgurovac, predsjednik Građanskog društva Moji Vinkovci, a prvi ples otvorili su bračni par Hana i Josip Marin. Dodijeljena su i priznanja zaslužnim Vinkovčanima, a dobili su ih: Nada Vego Dolanski (medicina), Petar Šimić (gospodarstvo), Krunoslav Tomašević (film), Miroslav Živković (glazba) i Zrakoplovni klub Vrabac Vinkovci.

- U svakom slučaju svaka nagrada kao priznanje za postignuća, odnosno neki minuli rad, sigurno da su lijepa i da čovjek mora uživati i biti sretan da je netko prepoznao njegov rad, a ovdje je u pitanju 24 godine poduzetništva.Neki moj životni slogan je da biti poduzetnik u biti prvih pet godina poduzetništva, taj život ne želi živjeti nitko, a s druge strane ostatak života provesti kao uspješan poduzetnik, takav bi život želio svatko. Ono što bih izdvojio to su temelji Grad Exporta, a kao kruna svega, to su moja djeca koja su preuzela posao i nastavila moj rad, rekao je Petar Šimić, dobitnik nagrade u području gospodarstva.

Nagradu u području medicine dobila je dr. Nada Vego Dolanski, koja je s mnogo emocija istaknula kako joj ova nagrada mnogo znači, dobila je nagrade od Zbora liječnika, ali ostale druge ne, tako da joj je ovo priznanje za njen rad. U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri, 50 godina u medicini, liječnica Nada Vego Dolanski radila je većinom sa školskom djecom i kako sama kaže, bilo je jako lijepo i nikada nije bilo teško. Miroslav Živković dobio je nagradu za područje glazbe, te je ovom prigodom istaknuo:

- Nagrada mi mnogo znači jer je vezana uz Vinkovce gdje sam rođen, a danas živim u Samoboru. Za Vinkovce me vezalo djetinjstvo i Vinkovačke jeseni. Završio sam klasično obrazovanje, pjevanje kod profesora Vladimira Ružjaka i pjevam klasičnu glazbu na Festivalima kao što je pjevao naš popularni pjevač Vice Vukov. Ove godine slavio sam 40. obljetnicu svog rada i djelovanja, a izdan je i CD u izdanje Privlačice Vinkovci - rekao je.

Među nagrađenima je bio i Krunoslav Tomašević iz područja filma koji je rođen u Vinkovcima, a između ostaloga je i rekao:

Priznanje za rad

- Ovo nije nagrada, to je priznanje za moj rad, znači netko je prepoznao moj rad, što mi je posebno drago. Radio sam 40 godina u dokumentarnom programu Hrvatske radiotelevizije, urednik sam bio, a napravio sam više od 300 emisija. Kad odeš u mirovinu, svi kažu zaboravili su te, tim više mi znači ova nagrada, jer još ima onih koji su prepoznali moj rad.

Na dodjeli nagrada kao kolektivima, nagradu je dobio Zrakoplovni klub Vrabac, Vinkovci, a prema riječima Milana Mravinca ova nagrada im mnogo znači, jer do sada ovaj klub nije nitko prepoznao, osim Grada Vinkovaca, koji im je mnogo pomagao u dosadašnjem radu.

- Ugodno je čuti kad vas netko prepozna, sav naš trud i rad, a sljedeće godine slavimo 25 godina rada. Danas imamo oko 50 članova i u dosadašnjem radu mnogo smo toga napravili, a razvili smo se jako, tako da danas imamo turističke i poslovne letove - rekao je Milan Mravinac iz Zrakoplovnog kluba Vrabac Vinkovci.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je Plesni studio D&D s plesnim parom Allya Shakirova i Mateo Cvenić, te Show grupom: Elena Mijatović, Ana Čukelj, Amina Delić, Lorena Perković i Nikolina Delač. Solistički nastup imali su Miroslav Živković i Josip Paulić, klavirska pratnja Ante Blažević, a za ugodnu zabavu pobrinuo se bend Prijatelji iz Vinkovaca. Na kraju recimo da su sve Katarine, Katice i Kate dobile prigodni poklon, birala se najljepša odjevna kombinacija i najbolji plesni par.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike