TvObzor
JOSHUA JACKSON

Djevojka mi je zbog serije
očitala lekciju o preljubu
Objavljeno 25. studenog, 2016.

Glumac Joshua Jackson, koji je osvojio tinejdžerska srca svojom ulogom dječarca Paceya Wittera u sad već kultnoj seriji “Dawson's Creek”, u međuvremenu smo ga gledali u seriji “Fringe - Na rubu”, gdje je glumio izgubljenog sina ludog znanstvenika, veliku medijsku pažnju pobrao je tek glumom u jednoj od najboljih drama ove i prošlih godina – “Preljub” (The Affair). “Preljub” nije ni kao “Creek” ni kao “Fringe”, nego se radi o kompleksnoj drami u kojoj se Jackson profilirao kao karakterno jak glumac.

Prekid holivudske romanse

Joshua Jackson u “Preljubu” utjelovljuje prevarenog supruga Colea Lockharta, kojeg supruga ostavi zbog pisca Noe Sollowaya, koji u Montauk dođe s obitelji za praznike. Coleova je obitelj, pak, u Montouku generacijama, on je oličenje modernog rančera i iako je shrvan tragedijom koja se dogodila njemu i njegovoj supruzi Alison, čini se da se s tim nosi bolje od nje.

Ovaj 38-godišnji glumac rođeni je Kanađanin, otac mu je Teksašanin, a s majčine je strane Irac. Ali ne Irac tako da su se njegovi prije nekoliko stoljeća doselili na novi kontinent, nego mu je mama rođena u Dublinu, a djed i baka su u Irskoj bili velike operne zvijezde. Zanimljivost koja se veže uz Joshuin ljubavni život jest da je dvije godine bio u vezi s Katie Holmes, dok su snimali “Dawson's Creek”, a ona je poslije čak izjavila da je mladi Joshua bio njezina prva ljubav. Od 2006. godine pa sve do srpnja ove godine bio je u vezi s njemačkom glumicom Diane Kruger, a iako se doimalo da je to jedna od najčvršćih holivudskih romansi, ove godine su objavili svoj razlaz. Kad je Joshua upitan kako se raspadaju veze, njegov odgovor odnosio se na veze koje serija “Preljub” propituje, ali i na njegovu osobnu situaciju.

- Nisam siguran, svaka situacija je individualna. Veza između Helen i Noe predstavljena je s vlastitim problemima, veza između Colea i Alison sa svojima, tako da nisam siguran postoji li uopće odgovor na to pitanje - rekao je.

U vezi s kolegicom?

“Preljub” je serija koja se od prve sezone fokusirala na dvoje ljudi koji su spremni počiniti preljub. Svatko ima svoje razloge za to, a poslije će se pokazati da svatko ima i svoje viđenje preljuba, a priča se pripovijeda iz muške i ženske perspektive. Uz perspektive preljubnika, u drugoj sezoni se uključuju i perspektive prevarenih.

- Nije lako kombinirati dvije priče i pronalaziti u njima istinu. To je glavna misija ove priče. Publika mora osjetiti nelagodu. Ne može i jedno i drugo biti istinito. Serija te prisiljava da izabereš što se tebi čini ispravnim - kazao je Jackson.

I dok se prva sezona bavi preljubom Noe i Alison, tek u drugoj sezoni istinski upoznajemo Jacksonov lik – čovjeka koji se osjeća kao prazna ljuštura zbog događaja iz prve sezone. On je prisiljen skupiti komadiće svoga života i početi ispočetka.

Iako je prekid s Diane Kruger u Hollywoodu odjeknuo kao bomba, ali i to da je Joshua nedavno proveo u kafiću s kolegicom Ruth Wilson čak osam sati u neopterećenom čavrljanju, čini se da je bivši par ostao u dobrim odnosima jer ga se i dalje može vidjeti kako zajedno šeće.

Kad je upitan je li uloga Colea utjecala na njegov privatni život, Joshua je izjavio: “Ne znam je li imala direktan utjecaj, ali sigurno ne možeš raditi na seriji koja se zove 'Preljub' i ne odraditi nekoliko neugodnih razgovora sa svojom boljom polovicom.”

Pripremio: Adrian ANDREJEK

Nove epizode ponedjeljkom na Pickbox.tv

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Joshua Carter Jackson

DATUM ROĐENJA:

11. lipnja 1978.

MJESTO ROĐENJA: Vancouver, Kanada

LJUBAV:

Diane Kruger, bivša djevojka

Najčitanije iz rubrike