Dome slatki dome
ISPROBALI SMO: HUSQVARNA PUHAČI

Snaga zraka za vrhunske rezultate
Objavljeno 24. studenog, 2016.
Na testiranje su nam stigli Husqvarna puhači za koje
smo se uvjerili da su mnogo više od pukih puhača lišća

Na testiranje su nam stigli Husqvarna puhači za koje smo se uvjerili da su mnogo, mnogo više od pukih puhača lišća.

Kada vam netko spomene puhač, zasigurno ćete dodati nastavak - lišća. I mi smo tako razmišljali do prije koji dan kada su nam na testiranje stigla dva modela Husqvarna puhača – kompaktni, okretni i za svaku priliku pri ruci model 125BVx te zvijer među ovim uređajima, model 580BTS. Ako se pitate kako raditi i što osim lišća puhati puhačima – donosimo naša iskustva.

Vrhunska kvaliteta

Husqvarna je dobro poznato ime u svijetu održavanja prirode i okoliša, a zajedničko svim tim uređajima je – vrhunska kvaliteta. Tako i puhači zrače vrhunskom kvalitetom izrade, a sve skupa odaje onaj profesionalni dojam. Naš osvrt počet ćemo s manjim i pristupačnim modelom 125BVx. Ovaj model Husqvarna je namijenila svima – od kućnih korisnika koji će za puhačem imati povremenu potrebu do onih koji će ga intenzivnije koristiti. Ovaj puhač pokreće motor zapremnine 28 cm³, a iziskuje 0,8 kW snage. U konačnici ovaj motor i snaga daju ispuh zraka brzine 76 m/s, a to će velikoj većini biti više nego dovoljno. Rukovanje je krajnje jednostavno, a nama je najbliže korištenju trimera za košnju – pumpica za gorivo, čok, povuci i pali! Husqvarna 125BVx iznimno je malih dimenzija, lagan i teži svega nešto više od četiri kilograma, a kao takav vrlo je okretan i lako ga je ponijeti. Kao veliki bonus za sve kupce u paketu stiže i kit za pretvaranje puhača u – usisavač! Dakle, cijev s ispuha montira se na usis zraka, dok ispuh dobiva vreću u kojoj se taloži lišće i druge nečistoće! Snažni i brzi noževi na usisu lako se nose s lišćem i sitnim nečistoćama, a rad je ravan pravom užitku, posebice kada se sagledaju konačni rezultati. Cijena 125BVx modela je svega 2399 kuna, tako da je pristupačan svima koji imaju potrebu za ovakvim uređajem. Osim lišća, mi smo ga koristili i za mnogo više od toga. Ispuhivanje i čišćenje radnog prostora i garaže sada je igra gotova u nekoliko minuta. Ispuhivanje automobila i radnih strojeva od prašine i nereda gotovo je u nekoliko trenutaka, a uz puhač zaboravit ćete na klasično usisavanje automobila.

Zvijer među puhačima

Drugi model puhača koji nam je stigao na test nosi oznaku 580BTS i već na prvu vidljivo je kako je ovo zaista profesionalni uređaj. To otkriva motor i pogonski sklop koji se nosi na leđima korisnika te impozantna veličina i promjer ispušne cijevi, a pogled na karakteristike samo potvrđuje početni dojam. Motor je zapremnine velikih 75.6 cm³ te nudi snagu od 3,3 kW i brzinu zraka na ispuhu od 92,2 m/s. Rukovanje je identično manjem modelu, s tim da ovdje ispuhom upravljamo pomoću ručice na crijevu ispuha. Razlika između manjeg i većeg modela je zapanjujuća! Naime, veći model u stanju je bez ikakvih poteškoća otpuhati i znatno veće količine lišća, granja i svakog drugog nereda po dvorištu, okućnici, nekom putu ili bilo kojem prostoru. Snaga je ovdje glavni „krivac“ ovakvih mogućnosti, a jednom kada krenete puhati – teško ćete stati. Moramo priznati da s testom Husqvarna nikada prije nismo imali tako čisto dvorište i okućnicu. Jasno, i veći model poslužit će za brojne druge zadatke osim puhanja lišća, s tim da je rezultat ovdje još i bolji te ga postižemo brže. Zgodna primjera puhača je i čišćenje oluka (popularnih rina) na kućama. Cijena većeg model je 6299 kuna, što se na prvu čini mnogo, no ulazite li u kategoriju profesionalnih korisnika, ovo je iznos koji ćete vrlo brzo opravdati – već nakon prvog korištenja Husqvarna 580BTS puhača.

Marin REŽIĆ
Dostupno i u Osijeku

Ako se i sami želite uvjeriti u mogućnosti koje puhači pružaju, to možete učiniti i u Osijeku. Na adresi Martina Divalta, u trgovini Tehnos, dostupni su svi modeli, pa tako i oni koje nam je Tehnos ustupio na testiranje.

Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike