Osijek
JOŠ JEDAN USPJEŠAN PROJEKT U GOSPODARSKOJ ZONI ANTUNOVAC

Novo Reciklažno dvorište za 35 vrsta otpada
Objavljeno 23. studenog, 2016.

Antunovčanima i građanima iz svih mjesta okolice na raspolaganju je za odlaganje i razdvajanje otpada kao sekundarne sirovine od jučer novo Reciklažno dvorište koje je svečano otvorio načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić, u Gospodarskoj zoni Antunovac.

- Reciklažno dvorište namijenjeno je našim sugrađanima, ali i sve druge fizičke osobe iz okolnih općina i Osijeka pozivam da ga koriste, a može se odlagati čak 35 različitih vrsta otpada. Vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna, financiran je u omjeru 80 prema 20 posto od strane Fonda za zaštitu okoliša i Općine Antunovac, s tim da je Fond platio i izradu projekta. Reciklažno dvorište je vrlo važno za Antunovac, ali i za Gospodarsku zonu koja ima sedam investitora koji su završili svoje objekte, a stižu još četiri nova investora - kazao je Ivan Anušić.

Dodao je i kako će Reciklažno dvorište raditi od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Anušić je podsjetio da je Općina već ranije pripremila projekt čipiranih kanti koje će se očitavati prilikom odvoza. “Mi smo za taj projekt potpuno spremni, spreman je i Unikom, ali nadležni još nisu donijeli pravilnik prema kojem će takav sustav zaživjeti”, kazao je Anušić.

Nazočni su bili i vijećnici, dožupan Dragan Vulin, načelnik Općine Ernestinovo Matija Greif sa zamjenikom Ladislavom Kočišem i ernestinovačkom pročelnicom Marinom Krajnović, Tomislav Kuna, pročelnik za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Čepina, direktor Unikoma Davor Vić, te Stevo Anetić direktor RJ Čistoća, gospodarstvenici, poslovni partneri (...)

Dožupan Vulin rekao je kako se nada da će proces koji je počeo s gospodarenjem otpadom završiti tako da se ne mora od poreza građanima plaćati penale Uniji. Mislio je tu na Regionalni centar za gospodarenje u Antunovcu za dvije županije za koji trenutačno nije jasno hoće li nadležni na državnoj razini ići u tom ili nekom drugom smjeru rješavanja pitanja gospodarenja otpada do 2018. godine. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana