Osijek
JOŠ JEDAN USPJEŠAN PROJEKT U GOSPODARSKOJ ZONI ANTUNOVAC

Novo Reciklažno dvorište za 35 vrsta otpada
Objavljeno 23. studenog, 2016.

Antunovčanima i građanima iz svih mjesta okolice na raspolaganju je za odlaganje i razdvajanje otpada kao sekundarne sirovine od jučer novo Reciklažno dvorište koje je svečano otvorio načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić, u Gospodarskoj zoni Antunovac.

- Reciklažno dvorište namijenjeno je našim sugrađanima, ali i sve druge fizičke osobe iz okolnih općina i Osijeka pozivam da ga koriste, a može se odlagati čak 35 različitih vrsta otpada. Vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna, financiran je u omjeru 80 prema 20 posto od strane Fonda za zaštitu okoliša i Općine Antunovac, s tim da je Fond platio i izradu projekta. Reciklažno dvorište je vrlo važno za Antunovac, ali i za Gospodarsku zonu koja ima sedam investitora koji su završili svoje objekte, a stižu još četiri nova investora - kazao je Ivan Anušić.

Dodao je i kako će Reciklažno dvorište raditi od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Anušić je podsjetio da je Općina već ranije pripremila projekt čipiranih kanti koje će se očitavati prilikom odvoza. “Mi smo za taj projekt potpuno spremni, spreman je i Unikom, ali nadležni još nisu donijeli pravilnik prema kojem će takav sustav zaživjeti”, kazao je Anušić.

Nazočni su bili i vijećnici, dožupan Dragan Vulin, načelnik Općine Ernestinovo Matija Greif sa zamjenikom Ladislavom Kočišem i ernestinovačkom pročelnicom Marinom Krajnović, Tomislav Kuna, pročelnik za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Čepina, direktor Unikoma Davor Vić, te Stevo Anetić direktor RJ Čistoća, gospodarstvenici, poslovni partneri (...)

Dožupan Vulin rekao je kako se nada da će proces koji je počeo s gospodarenjem otpadom završiti tako da se ne mora od poreza građanima plaćati penale Uniji. Mislio je tu na Regionalni centar za gospodarenje u Antunovcu za dvije županije za koji trenutačno nije jasno hoće li nadležni na državnoj razini ići u tom ili nekom drugom smjeru rješavanja pitanja gospodarenja otpada do 2018. godine. D. Pejić

Možda ste propustili...

“AKUPUNKTUROM PROTIV ALERGIJA”

Kod alergija jako je važan imunitet

PROMOCIJA ROMANA “SANTE LEDA” V. ĐORĐEVIĆA

Ljubav se dogodila u gradu na Dravi

OSJEČKI FERIT UVODI DJECU U SVIJET ISTRAŽIVANJA I INŽENJERSTVA

LABUS potvrdio: Klinci vole STEM

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMETNI KRKLJANAC KOD GRADILIŠTA UZ ŠAMAČKU ULICU

Unatoč znakovima voze jednosmjernom u kontra smjeru!

2

NOVA SEZONA VJEŽBANJA PO PROGRAMU ZDRAVSTVENO USMJERENE TJELESNE AKTIVNOSTI

Dijagnostika i vježbe za žene iznad 50 godina

3

STRUČNI OBILAZAK LJ. POSAVSKOG

Stara blok-naselja i dalje imaju zemljane podrumske podove